Josca
Josca Love & Life 13 mrt 2016

6 mentale trucjes die je helpen om over je ex heen te komen

Eigenlijk is alles wat je de hele dag door wilt doen in bed liggen en huilen met zielige liedjes op. Dat laatste is echter zo slecht nog niet om jou door je break up heen te helpen. What else?

1. Breng tijd door met een positief ingesteld en vrolijk persoon.
Aan de ene kant klinkt het misschien niet logisch om met iemand af te spreken die altijd blij is, terwijl jij je net zo ongelukkig voelt, maar blijheid is nu eenmaal besmettelijk. Natuurlijk zul je je ex niet meteen compleet vergeten, maar je voelt je gegarandeerd beter na wat goed gezelschap. Overigens is lachen ook een perfecte stress-reliever.

2. For your own good: ontvolg en ontvriend je ex op alle social media.
Je gaat er echt niet blij van worden om telkens weer aan je ex herinnerd te worden. Probeer jezelf er ook van te weerhouden om hem te stalken. Het kan de mogelijkheid om door te gaan met je leven in de weg zitten. Mensen die Facebookvrienden blijven met hun ex komen over het algemeen veel minder snel over hun break up heen dan mensen die dat niet doen.

3. Maak een lijst met redenen waarom je relatie niet werkte.
Als je een beetje afstand gaat nemen van je beëindigde relatie en je ex, komen er al gauw veel positieve dingen naar boven, waar je natuurlijk niet zo op zit te wachten. Het is niet gemakkelijk om ergens overheen te komen als je alleen de gelukkige dingen blijft herhalen in je hoofd. Probeer een lijstje te maken met de redenen waarom je relatie juist níet werkte: je ex had vast genoeg eigenschappen of trekjes waar je je aan ergerde en nooit helemaal aan kon wennen of misschien kon hij niet overweg met je familie of toonde hij niet genoeg interesse in je.
Als je weer eens de neiging voelt opkomen om alle positieve herinneringen bij langs te gaan, pak dan dit lijstje erbij. Het kan geen kwaad om je weer een beetje bij zinnen te krijgen, in plaats van jezelf blind te staren.

4. Verzin een mantra.
Misschien vind je het belachelijk klinken, maar het is toch niet zo vreemd als je misschien denkt. Het helpt daadwerkelijk om eenzelfde zin dagelijks te herhalen om het in te prenten. Stel, je zou elke dag wakker worden en hardop zeggen dat je jezelf lelijk vindt, gebeurt het niet zomaar dat je je uiterlijk na een maand opeens wél mooi vindt, toch? Kies voor jezelf iets dat werkt, misschien zelfs iets waarbij je een eigenschap van je ex herhaalt die je echt vreselijk vond. Je zal de periode met je ex zo veel sneller achter je kunnen laten.

5. Luister naar zielige liedjes.
Het kan best dat je hierdoor in tranen uitbarst, maar uit onderzoek is gebleken dat treurige muziek je juist níet ongelukkiger maakt. Het helpt je hersenen om je emoties onder controle te kunnen krijgen en je fantasie te stimuleren. Geen probleem, zet alle huilmuziek maar op die je kunt bedenken, want het is goed voor je.

6. Zet je obsessieve gedachten uit je hoofd.
Het obsessieve denken is doorgaans wat je tegenzit om een break up te kunnen verwerken. Wat ging er fout? Heb ik al die tijd aan hem verspild? Was ik niet interessant genoeg? Wilde hij al die tijd al liever iemand anders?Doe. Het. Niet. Achteraf denken en redenen gaan verzinnen waarom het uit ging heeft helemaal geen zin. Bedenk je liever dat deze gedachten eigenlijk nutteloos zijn en je jezelf er alleen maar verdrietiger van maakt.

Good luck, girl! You can do it!

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 mentale trucjes die je helpen om over je ex heen te komen
Sluiten