Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Love & Life 25 okt 2016
Leestijd: 3 minuten

6 redenen waarom het niet zo erg is om een tijdje geen seks te hebben

We weten allemaal dat seks ons zowel op mentaal als fysiek vlak een enorme boost kan geven, en we doen het nou eenmaal graag. Toch komt het weleens voor dat we een tijdje op non-actief staan, en dat is eigenlijk helemaal niet zo erg als we soms denken.

Hoewel je misschien wat spanning en sensatie mist, zitten er namelijk ook een paar positieve kanten aan een tijdje geen seks hebben.

1. Je hoeft je geen zorgen te maken over een ongewenste zwangerschap // Of je nou het condoom gebruikt, de pil slikt of double Dutch toepast – wanneer onze ongesteldheid ook maar één dag op zich laat wachten schieten de meesten gelijk in de stress. Als je echter al een tijdje geen seks hebt gehad, weet je dat je sowieso niet zwanger kunt zijn. Best een prettige gedachte.

2. Je kunt jezelf eens verwennen // Natuurlijk blijft het fijner als iemand anders jou verwent en jij alleen maar hoeft te ontspannen. Voor de verandering is het echter toch leuk om dit eens zelf te doen. Niet alleen omdat jij precies weet wat je lekker vindt (of dit nu uit kunt zoeken), maar ook omdat je op deze manier nog steeds profiteert van de gezondheidsvoordelen van klaarkomen. Denk bijvoorbeeld aan een lagere bloeddruk, betere slaap en minder stress. Daarnaast zul je hierdoor meer zelfvertrouwen opbouwen voor wanneer je wél met iemand het bed in duikt.

3. Je hoeft je niet zo vaak te scheren // Het is geheel aan jou of je ervoor kiest om jezelf regelmatig te scheren, maar de meeste vrouwen vinden het wel zo prettig om niet met een compleet oerwoud bij een bedpartner aan te komen. Als we een tijdje geen seks hebben, maakt het echter niet zoveel uit als we onze scheersessie een dag (of drie) uitstellen. Naast het feit dat het fijn is voor de huid bij je intieme zone om even met rust gelaten te worden, is het ook beter als er soms wat haar kan groeien: dit beschermt namelijk tegen infecties.

4. Je hebt meer tijd om met vriendinnen door te brengen // Logisch, maar daarom zeker niet minder belangrijk. Of je nou een vaste bedpartner hebt of aan het rondscharrelen bent, je bent er toch best wat tijd aan kwijt. De avonden die je eerst vulde met rollebollen in bed, kun je nu besteden aan avondjes bankhangen of op stap gaan met vriendinnen.

5. Je hebt de kans om je te laten testen op SOA’s // Een nadelige bijkomstigheid van seks is dat je een SOA kunt oplopen als je het niet veilig doet. Het kan echter wel een tijdje duren voordat je je op deze SOA’s kunt laten testen: chlamydia en gonorroe kun je pas na 2 weken detecteren, terwijl dit bij syfilis en HIV een maand is. Heb je al een maand geen seks gehad? Laat je dan eens testen. Zo weet jij weer hoe je ervoor staat. Het is misschien onnodig om te zeggen, maar voorkomen blijft altijd beter dan genezen.

6. Seks is voor iedereen anders // Het lijkt wel alsof er een ongeschreven regel bestaat dat we een bepaalde hoeveelheid seks moeten hebben om “normaal” te zijn. Dit is natuurlijk helemaal niet zo. Sommigen zijn verslaafd en doen het het liefst elke dag, terwijl anderen er niet zo vaak behoefte aan hebben. Waar op het spectrum jij je ook bevindt, het is helemaal oké. Dus mocht jij al een hoop pandapunten hebben verzameld en niet de behoefte hebben om daar iets aan te veranderen, voel je dan vooral niet slecht erover.

Vrouwen willen blijkbaar vaker seks dan hun partners denken

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 redenen waarom het niet zo erg is om een tijdje geen seks te hebben
Sluiten