Josca
Josca Love & Life 20 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

6 redenen waarom lekker niksen juist goed voor je is

De volgende keer als je even ietsjes langer pauze neemt dan normaal, kun je de volgende punten als excuus gebruiken. Niks doen is namelijk hartstikke goed voor je lijf en geest.

Niksen is verre van tijdverspilling.b Sterker nog: je wint er juist wel tijd mee.

1. Niks doen zorgt ervoor dat je meer dingen onthoudt

Een klein dutje of een wandelingetje kan ervoor zorgen dat je geheugen beter wordt. Dat wil zeggen dat je de tijd kunt nemen om gebeurtenissen van de dag sneller op een rijtje te zetten en deze in je lange termijn geheugen belanden. Als je daarna weer terug aan het werk gaat, kunnen je hersenen sneller nieuwe informatie oppikken.

2. Je neemt tijd voor jezelf door event te niksen

Dit is niet alleen belangrijk, maar ook nog eens goed voor jezelf. Durf jezelf op nummer één te zetten, dat is ook nog eens een boost voor je zelfvertrouwen.

Smash your goals – een checklist om realistische doelen op te stellen

3. Na een pauze kun je je beter focussen

Als je aan het werk bent, kun je het best pauzes nemen tussendoor, waarbij je even helemaal niet meer bezig bent met wat je moet doen. Ga bijvoorbeeld een blokje om; zelfs tien minuten in de buitenlucht (zonder telefoon) doet al veel. Dit zorgt voor extra focus wanneer je wél weer aan de slag gaat.

4. Je mentale gezondheid wordt beter

Als je genoeg rust neemt en tijd inplant om te relaxen, zal je hierbij je mentale gezondheid bevorderen omdat je vooral focust op jezelf. Ook al heb je niet heel veel tijd tussen de drukte door, alle beetjes helpen.

Verveel je je kapot? Verveling heeft deze 4 grote voordelen

5. Rust bevordert creativiteit

Natuurlijk is het voor creativiteit vaak ook belangrijk om impulsen te krijgen van buitenaf, maar je hersenen kunnen wel sneller creatieve connecties maken als ze ontspannen zijn. Laat die creatieve gedachten vooral opkomen als je eens een pauze neemt.

6. Het helpt om lastige problemen op te lossen

Het brein heeft twee ‘standen’: een gefocuste- en een ruststand. Tijdens de ruststand kunnen de hersenen zelf makkelijker lastige problemen oplossen, met name omdat je er niet op gefocust bent. Neem als voorbeeld eens de vele eureka-momenten die je hebt onder de douche.

Oh, en onthoud: niks is écht niks. Dus ook geen social media checken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 redenen waarom lekker niksen juist goed voor je is
Sluiten