Josca
Josca Beauty 23 mei 2016

6 tips om je haar sneller te laten groeien

Met deze tips kan je haar z’n gang gaan en heb jij na een tijdje ook lang én gezonder haar.

1. Ga wat minder vaak naar de kapper.
Natuurlijk moeten die dode haarpunten er zo nu en dan even af, maar je hoeft echt niet elke maand naar de kapper te gaan. Ga liever pas na acht tot tien weken weer naar de kapper, zodat je haar tijd heeft om te groeien. Laat dan alleen de puntjes afknippen.

2. Vermijd (teveel) hitte.
Je wist vast al dat hitte geen beste vrienden is met je haren. Het kan dus wel een tandje minder met die stijltang en je föhn. En als je toch een stijltang gebruikt, gebruik dan altijd een beschermende spray van tevoren.

3. Zorg goed voor je hoofdhuid.
Als je je haar wast of een ander middeltje dan shampoo in je haar doet, kun je je hoofdhuid een kleine massage geven met je vingertoppen. Hierbij wordt de bloedsomloop gestimuleerd en daar profiteren je haren weer van. Je hoofdhuid bepaalt mede de gezondheid van je haar!

4. Houd je haren gehydrateerd.
Niet alleen je huid wil zo nu en dan een beetje hydraterende lotion. Droog haar breekt veel sneller af en ja, daar zit je niet op te wachten als het doel juist is om je haar langer te krijgen. Gebruik eens geen conditioner, maar een hydraterend haarmasker.

5. Pas je dieet erop aan.
Je haren houden ontzettend veel van proteïnen, ijzer, zink, omega 3 en vitamine B12. Deze dingen kun je vinden in bijvoorbeeld vette vis als zalm, maar ook avocado, eieren (mét eigeel), bladgroenten, nootjes, zaden en bonen. Als je hier goed op let, zal je haar al gauw gezonder zijn en sneller kunnen groeien.

6. Neem supplementen.
Vitamine B2 en biotine stimuleert haargroei, maar aangezien het lastig is om hier genoeg van binnen te krijgen per dag met voedsel alleen, kun je er voor kiezen om extra vitaminetabletten te nemen. Er bestaan diverse supplementen speciaal voor je haren en deze kosten ook opvallend weinig. Voor de prijs hoef je het niet te laten; jezelf eraan herinneren om ze elke dag te nemen is in dit geval de grootste opgave!

Als je doel dan eindelijk bereikt is en je de lange lokken hebt waar je altijd al van droomde, is het tijd voor variaties en misschien zelfs een nieuwe coupe. Hierbij helpen we je graag een handje, want dit is 23 x inspiratie voor kapsels met lang haar:

Reageer op artikel:
6 tips om je haar sneller te laten groeien
Sluiten