6 Tips om vaders bij de bruiloft te betrekken

Het is niet alleen belangrijk voor de bruid om weggegeven te worden door haar vader op de bruiloft, ook je vader vindt het natuurlijk mooi om zijn ‘kleine meisje’ gelukkig te zien. Met deze 6 manieren kun je je vader op een mooie manier betrekken bij de grote dag.

1. Vraag hem een speech of gedicht voor te bereiden
Vaders vinden het vaak heerlijk om een speech of gedicht voor te dragen op de bruiloft. Vertellen hoe je als klein meisje al rondliep in de jurken van je moeder, of misschien een verhaaltje dat hij altijd aan je voorlas als klein kind. Tip: laat hem het opschrijven, vergeten is makkelijk tijdens zo’n emotioneel moment.

2. Verwerk iets in je outfit dat van hem is geweest
In plaats van de stof van bruidsjurk van je moeder te verwerken in jouw trouwjurk, kun je dit ook met de (witte) stropdas van je vader doen. Of maak oorbellen van zijn manchetknopen.

3. Naar het altaar in stijl
Go crazy! Verzin een leuke manier om samen naar het altaar te lopen. Dansend, op de fiets, met een tractor. Wedden dat het een hilarische foto’s oplevert?

4. Maak hem jullie BABS
De ceremonie wordt pas echt persoonlijk als iemand jullie het jawoord laat geven die jullie ook zelf kennen. Je vader zal zich vast vereerd voelen als je hem vraagt als BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand). Hij krijgt dan voor vierentwintig uur de bevoegdheid om jullie te trouwen.

5. Gebruik zijn talenten
…En niet alleen om je fietsband te plakken, je vader heeft genoeg andere talenten! Als je een muzikale vader hebt, kan hij misschien een lied voordragen tijdens de ceremonie of op het trouwfeest. Is hij juist handig en creatief? Laat hem meedenken en -bouwen aan je trouwlocatie.

6. Plan een eerste dans met je vader
Hoe leuk is het om danslessen samen met je vader te nemen voor de vader-dochterdans? Kies een langzaam nummer of verras iedereen met jullie swingende dans moves. Zoek in ieder geval een nummer uit dat een speciale betekenis voor jullie heeft, geen nummertje uit de Top 40.

Reageer op artikel:
6 Tips om vaders bij de bruiloft te betrekken
Sluiten