Alex Ebbers
Alex Ebbers Fashion 17 mei 2019

Met deze 6 tips wordt shoppen bij tweedehandswinkels appeltje eitje

Tweedehands kleding shoppen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Gelukkig maar, want dit is een grote stap richting het redden van de planeet, het bespaart je een hoop geld én je wordt er een stuk creatiever van. Alleen maar winnen, dus.

Waar tweedehands kleding vroeger een nogal stoffig imago had, is dat tegenwoordig wel anders. De items die je vindt in tweedehands- en kringloopwinkels zijn vaak van goede kwaliteit. Wat wel belangrijk is, is om te weten waar je op moet letten én waar je moet zoeken. Onderstaande tips helpen je een handje op weg in de wondere wereld van tweedehands winkelen.

1. Weet waar je moet zijn

Natuurlijk ben je geneigd naar de Negen Straatjes te sprinten en daar winkels als Episode en Zipper in te duiken. Begrijpelijk, want daar is het kaf al van het koren gescheiden en hoef je alleen nog maar te zoeken naar de items die jij mooi vindt. Weet wel dat je hier vaak een stuk meer voor de kleding betaalt, dan bij bijvoorbeeld een kringloopwinkel. Kringloopwinkels nemen enorm veel kleding aan. Dit zorgt ervoor dat er – eerlijk is eerlijk – een hoop meuk tussen zit, maar wie goed zoekt vindt hier juist de unieke pareltjes die je niet in een vintage keten vindt.

Benieuwd naar een aantal goede vintage en tweedehandswinkels? In onze YouTube serie Lekker Tweedehands gingen we op zoek naar toffe vintage finds in verschillende tweedehandswinkels in Amsterdam.

Lekker tweedehands #3 Kekke strand en sexy uitgaans-outfits!

Joepie! Daar gaan we weer! In deze Lekker tweedehands serie gaan Alex en Malu naar de meest leuke vintage winkels om outfits te scoren! Jullie kunnen in de poll weer een winnaar kiezen.

2. Weet wanneer je niet moet gaan

Tweedehandswinkels kunnen behoorlijk druk worden rond feestdagen. Houd hier rekening mee als je een vintage shopdagje op de planning hebt staan. Probeer voor je eigen gemoedsrust rond Koningsdag bijvoorbeeld tweedehands- en kringloopwinkels te vermijden.

3. Let op de kwaliteit

Ook al vind je het jasje van je dromen, als er enorme gaten in zitten of bijvoorbeeld een zweetgeur, doe jezelf dan een plezier leg hem weg. Er zijn een aantal dingen die je gewoon niet kunt fixen, hoe graag je het ook wil. Zit ergens een klein gaatje in, is een naad gescheurd, ruikt het wat muffig of is het een beetje vies? Neem het dan vooral mee. Dit zijn kleine dingetjes die je in een handomdraai gerepareerd hebt.

4. Let op met schoenen

Wat hierboven beschreven staat, geldt ook voor schoenen. Een zool kun je eenvoudig vervangen, waardoor je – als de rest van de schoen er nog netjes uitziet – een praktisch nieuw paar schoenen hebt voor een prikkie. Let wel op; koop altijd een paar dat precies past en verwacht niet dat ze nog uitlopen. Tweedehands schoenen zijn gedragen, dus de eerste eigenaar heeft ze al uitgelopen. Passen ze niet is dat heel jammer, maar zonde van je geld om ze alsnog te kopen.

5. Ken jezelf

Weet van jezelf wat je wel en niet draagt. Tijdens het tweedehands winkelen gebeurt het snel dat je gecharmeerd raakt door een item, puur omdat het goedkoop is. Pas hiermee op want voordat je het weet neem je een kledingstuk mee naar huis dat je vervolgens nooit meer draagt.

6. Struin het internet af

Veel mensen vergeten dit, maar online vind je ook de mooiste tweedehands items. Vaak zijn ze niet zo oud als in tweedehandswinkels, maar daarom niet even mooi of van goede kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld eens op The Next Closet of United Wardrobe.

Dit vind je ook interessant:
5 x de beste tips om vintage kleding te scoren

Elle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze 6 tips wordt shoppen bij tweedehandswinkels appeltje eitje
Sluiten