Josca
Josca Love & Life 9 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

6 tips om een mooiere huid te krijgen tijdens je slaap

Een dutje kan er soms voor zorgen dat je nog minder uitgerust wakker wordt dan je was voordat je even ging liggen. Dat helpt ook niet echt voor je huid. Dit zijn de ingrediënten voor een effectief schoonheidsslaapje.

1. Slaap met je haren vast

Wist je dat je acne op je gezicht kunt krijgen door oliën uit je haren? Now you do. Je gezicht kan vet worden, doordat de oliën uit je haar in aanraking komen met je huid. Dus zorg ervoor dat je je haar uit je gezicht houdt tijdens het slapen. Een knotje, een staart of vlechten, het maakt niet uit, zolang je haar maar niet in je gezicht hangt.

2. Eén woord: hydratatie

Een killer voor je huid is droge lucht in je huis, al helemaal in de winter. Koop bijvoorbeeld een luchtbevochtiger of zet een glaasje water naast je bed, waar je uit kan drinken als je ‘s nachts wakker wordt. Water is goed voor je huid!

3. Koop een nieuw kussensloop

Het liefst een kussensloop van satijn. Ze zijn wat duurder, maar dan heb je ook wat. Satijnen kussenslopen zijn niet alleen beter voor je huid, maar ook voor je haar! Satijn is zachter en glijdt wat meer dan een katoenen sloop, waardoor je slaaplijnen op je gezicht vaarwel kunt zeggen. Je haar blijft ook beter op zijn plek en wordt minder snel vet.

4. Slaap met meerdere kussens

Als je last hebt van dikke ogen en wallen in de morgen, is het een goed idee om op meerdere kussens te slapen. Je ligt hierdoor minder plat, waardoor je lichaam een gunstigere houding aanneemt om het vocht weg te voeren.

5. Was je kussensloop regelmatig

En met regelmatig bedoel we zeker elke week. Wanneer je op je kussen gaat liggen met een huid of die niet helemaal schoon is, zal ook je kussen hieronder komen te lijden. Dat geldt trouwens ook voor je haren nadat je bijvoorbeeld uit bent geweest en niet meteen doucht. Doe je kussensloop in dat geval de volgende dag even in de wasmachine.

6. Slaap op je rug

Als je op je buik of je zij slaapt, raakt je gezicht een beetje in de knel met het kussen, waarmee je lijntjes en rimpels creëert. Even omdraaien dus!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 tips om een mooiere huid te krijgen tijdens je slaap
Sluiten