Zita Vervoort
Zita Vervoort Beauty 11 jan 2020

6x wellnesstrends waar we sowieso geen afscheid van willen nemen in 2020

Als we goede voornemens maken willen we liever geen leuke dingen opgeven. Maar als we dingen mogen toevoegen aan ons leven, vooral op het gebied van wellness, zijn wij van de partij. Van deze wellnesstrends gaan we dan ook écht geen afscheid nemen in 2020.

Van acupunctuur tot genoeg water drinken, wij vertellen je welke zes wellnesstrends we in 2020 gegarandeerd terugzien.

Wellnesstrends van 2020

We zijn allemaal gek op wellbeing en fitness, oftewel wellness. Er is niets beter dan jezelf goed voelen en voor jezelf zorgen. In 2019 zagen we een aantal trends voorbij komen die met de dag populairder werden. We verruilden bijvoorbeeld alcohol in voor meer water en besteedden veel tijd aan self-care. Gelukkig zijn alle wellnesstrends voor het goede doel en zetten wij ze door naar het nieuwe jaar.

1. Een boek lezen

We weten allemaal dat uren naar het scherm van je telefoon staren niet goed is voor onze nachtrust. Door het blauwe licht in je telefoon denkt ons brein dat het nog dag is en dat we dus wakker moeten blijven. In plaats van scrollen op onze telefoon kunnen we beter terug naar de gewoonte die we als kind al hadden: een boek lezen. We verzekeren je dat je binnen no-time in slaap valt.

Blijf je toch aan je smartphone vastgeplakt? Er zijn ook apps die je helpen met een betere nachtrust. Storytell is bijvoorbeeld een app die boeken aan je voorleest. Zo hoeft je ook niet je partner te vragen of die je voor wil lezen.

2. Ga naar buiten

Tenzij het buiten aan het stortregenen is, is naar buiten gaan dé wellnesstrend van 2019. Deze trend willen we honderd procent doorzetten naar 2020, want naar buiten gaan is hét medicijn tegen onze digitale vermoeidheid, kunstmatig licht en de zit-cultuur (ja, ook jij zit waarschijnlijk veel te veel op die derrière).

Naar buiten gaan noemen we ook wel eco-therapie of bos-baden (LOL): ga lekker naar buiten en word één met de natuur. Uit onderzoek blijkt dat twee uur per week in de natuur spenderen goed is voor je gezondheid en je welzijn. Loop dus rond die vier uur dip even een rondje buiten.

in natuur lopen

3. Drink gezond

Deze wellnesstrend heb je waarschijnlijk niet gemist. Het is een hele belangrijke én gezonde trend, namelijk genoeg en gezond drinken. Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat we veel water moeten drinken en ook alcohol kunnen we in 2020 beter laten staan. Het wordt steeds populairder om voor een alcoholvrije cocktail te gaan en er komen steeds meer variaties op de markt. Nog een voordeel van deze trend: zeg maar doei tegen die kater.

4. Ken je voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn een ding. Vooral noötropica, die bestaan uit kruiden, aminozuren of geneesmiddelen, worden steeds populairder. Ze verbeteren delen in je hersenen zonder schadelijke bijwerkingen te hebben. In de Verenigde Staten zijn deze voedingssupplementen een grote wellness trend en ook wij moeten eraan geloven.

De meest effectieve vorm van noötropica is cafeïne. Cafeïne zit ook in koffie, maar voor veel mensen is een supplement innemen toch wat handiger dan een half uur lang over je latte doen. Dit supplement bestaat ook in poedervorm wat je bijvoorbeeld kan toevoegen aan je smoothie.

5. Spelden en naalden

Acupunctuur bestaat al jarenlang en komt van oorsprong uit de Chinese geneeskunde. De spelden en naalden die op verschillende punten op het lichaam worden gezet hebben veel voordelen. Het bevordert de groei van collageen, vermindert roodheid en zorgt voor een betere nachtrust. Het zou zelfs een positieve invloed hebben op mensen met verschillende huidaandoeningen, zoals dermatitis. Wees op tijd voor het boeken van een afspraak, want deze wellnesstrend wordt steeds populairder.

6. Adem in, adem uit

Ondanks dat we dit iedere dag doen (we hebben niet echt een keus) is bewust met je in- en uitademing omgaan heel belangrijk. Goed ademen heeft namelijk een grote invloed op je welzijn. Het grote voordeel van deze trend is dat je dit letterlijk óveral kan doen. Wachtend op de bus of tijdens het winkelen, neem een momentje dat je écht op je ademhaling let.

We waren gek op deze wellnesstrends in 2019 en zetten deze trends zeker voort in 2020.

Glamour Magazine

Reageer op artikel:
6x wellnesstrends waar we sowieso geen afscheid van willen nemen in 2020
Sluiten