Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 13 jul 2018

6 chille work-outs voor buitenshuis die eigenlijk geen work-outs zijn

Laten we eerlijk zijn: als het niet zou hoeven, zouden negen van de tien mensen niet sporten. Zeker met het weer van de afgelopen tijd kan het een behoorlijke opgave zijn jezelf in plaats van naar het terras, naar de sportschool te bewegen. Gelukkig zijn er alternatieven voor ons luie meisjes, die je ook gewoon lekker buiten kunt doen.

Buiten sporten

Dat het te laat is voor een summer body, is iets waar we ons helaas toch maar bij neer moeten leggen. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet alsnog (een beetje) kunt sporten. Vooral met dit lekkere weer kun je een hele hoop doen, zonder dat het echt voelt als sporten. Ik, iemand die net zo lui is als jij (al dan niet luier), zet een aantal opties voor je op een rijtje die niet echt voelen als sporten, maar het stiekem toch zijn.

1. Maak een stadswandeling

Klinkt suf, is het niet. Het is nog lang licht en warm buiten, wat het perfecte moment is voor een mooie avondwandeling. Trek een paar fijne schoenen aan, zet muziek op en gaan met die banaan. Voordat je het weet heb je zo anderhalf uur de stad rondgewandeld, zonder dat het echt voelde alsof je aan het sporten was. Nog een pluspunt: als je veel aan je hoofd hebt, is wandelen de ideale manier om te ontstressen.

2. Maak een strandwandeling

Hiervoor geldt hetzelfde als hierboven, maar dan is een strandwandeling nog iets intensiever. Zand is zacht, waardoor je het jezelf (onbewust) een stuk lastiger maakt dan op straatstenen. Zorg er wel voor dat je jezelf goed insmeert – op het strand verbrand je vaak een stuk sneller, doordat er vaak een wind(je) staat waardoor je niet doorhebt hoe sterk de zon is.

Dit vind je ook interessant: Hoeveel zonnebrandcrème je écht nodig hebt voor je lichaam

3. Zwemmen

Veel eenvoudiger en leuker dan dit kan haast niet. Trommel een paar vrienden op, ga naar het dichtstbijzijnde meer en dobber een dagje in het water rond. Zo heb je een leuke dag, én ben je aan je lichaam aan het werk. Ook hierbij geldt: smeer je goed in. Water is verraderlijk en je wil ten koste wat kost voorkomen dat je na een heerlijk dagje terugkomt als een kreeft.

Toch per ongeluk verbrand? Lees dan dit: Met deze simpele hack tegen een verbrande huid is je zomer misschien wel gered

4. Beklim een heuvel

Heb je een vakantie op de planning staan in een heuvelachtig gebied? Lucky you! Probeer zo vaak mogelijk de benenwagen te pakken, in plaats van een taxi. Zo leer je het gebied waarin je verblijft beter kennen, en werk je daarnaast aan de beentjes.

5. Pak de fiets

Het is een prachtige zomer, dus het perfecte moment om die ov-chipkaart lekker te laten voor wat ‘ie is. Pak de fiets naar je werk – zo bespaar je geld en heb je nog bewogen ook. Is je werk nou écht te ver om te fietsen en moet je wel met de trein of metro? Pak dan gewoon lekker de normale trap in plaats van de roltrap.

6. Yoga

Yoga is oprecht het allerchillste wat er bestaat. Helaas zijn veel yogalessen aan de dure kant én binnen in een yogaschool. Ben je (nog) niet zo thuis in de yogawereld en weet je niet zeker of het wat voor jou is? Leg een matje neer op je balkon, open een YouTube-video en gaan met die banaan.

Reageer op artikel:
6 chille work-outs voor buitenshuis die eigenlijk geen work-outs zijn
Sluiten