Emma Vloeimans
Emma Vloeimans | LinkedIn Fashion 8 september 2019

Take my money – 6x tassen die je deze winter overal gaat zien

Bij een nieuw seizoen hoort een nieuwe tas. Althans, als je de mode-industrie moet geloven – en dat doen we maar al te graag. Op de catwalks kwamen tassen in alle soorten en maten voorbij. Van een micro bag om je nek tot een teddy-exemplaar aan je arm. De keuze is enorm.

Tassentrends winter 2019

Dat een tas veel meer is dan een nuttig accessoire, dat weten we inmiddels allemaal. Bovendien bewijzen de laatste tassentrends dat de nieuwe tas helemaal niet praktisch van aard hoeft te zijn. Denk aan de micro bag, een tas zo klein dat er alleen een muntstuk in past. Toch is deze tas gespot bij onder andere Jacquemus en inmiddels bij menig influencer aan de arm (of beter gezegd: vinger). Praktisch is anders, maar mooi zijn ze zeker.

Gelukkig zijn er meer tassentrends: van lammy exemplaren tot puffer tassen: de nieuwe collecties zitten vol met verrassende modellen. Dit zijn de zes tassen die deze winter het straatbeeld gaan domineren.

1. De gewatteerde tas

tassentrends
Bron: ANP – Philippe LOPEZ / AFP

De gewatteerde – ook wel: de puffer – tas is een nieuw fenomeen. Was de gemiddelde Nederlander eindelijk gewend aan grote puffer jacks, gaan we nog een stapje verder en vertalen grote designers deze trend naar de tas. Kies voor een groot exemplaar en je kan je hele hebben en houwen erin meesjouwen. Handig, toch?

2. De dubbele tas

Bron: ANP – Philippe LOPEZ / AFP

Gespot bij onder andere Jacquemus en Off-White: de dubbele tas. Draag deze tas(sen) in de hand, heupen of over de schouder; het maakt eigenlijk niet uit, zolang het maar meerdere tassen zijn. Zie het als een ordening van je spullen. De ene tas dient voor je make-up, visitekaartjes en overige zaken, de andere voor je telefoon. Graven in een overvolle tas opzoek naar je telefoon is hiermee verleden tijd.

3. De oversized schoudertas

tassentrends
Bron: ANP – FRANCOIS GUILLOT / AFP

Omdat wij Nederlanders nou eenmaal direct en praktisch van aard zijn, is dit een zeer welkome trend. Je laptop, lunchbox, waterfles en thermoskan mee naar werk? Geen probleem meer dankzij deze trend. Het credo is zelfs: hoe groter hoe beter, dus doe er je voordeel mee.

4. De micro-tas

tassentrends
Bron: ANP – AFP / ALAIN JOCARD

In tegenstelling tot de voorgaande tas, is deze trend iets minder handig. Dat geldt zeker wanneer je een grote smartphone hebt die niet in je (broek)zak past. De oplossing? Laat je telefoon eens een avondje thuis, als je durft.

5. De lammy tas

tassentrends
Bron: ANP – Christophe ARCHAMBAULT / AFP

Een aantal seizoenen geleden dook de grote lammy coat weer op in het straatbeeld. Inmiddels is deze jas gedurende de winter een beste vriend van velen, want: enorm warm en staat (bijna) overal leuk bij.

We kunnen voorzichtig zeggen dat het de moderne variant is op de Ugg – een pantoffellaars die jarenlang het straatbeeld domineerde. Dit seizoen maakt de lammy tas haar debuut, onder andere bij Chanel. Als je het ons vraagt, is deze een stuk stijlvoller dan haar voorganger.

6. De utilitaristische tas

tassentrends
Bron: ANP – LUCAS BARIOULET / AFP

De term “utilitaristische tas” doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen. Toch was dit model de afgelopen zomers al een grote hit, in de vorm van een fanny pack. Menig festivalbezoeker – van jong tot oud – loopt ermee.

Deze winter zien we een stijlvollere variant op de simpele heuptas. Extra vakjes, ritsen en mooie materialen onderscheiden de praktische exemplaren van de modieuze.

Kortom: de keuze is enorm. Sinds Balenciaga een paar seizoenen geleden een leren variant op de klassieke boodschappentas de wereld in hielp, lijkt alles de mogen en te kunnen in modeland. Mijn advies: doe er je voordeel mee.

Lees ook: 7x de tofste fannypacks en heuptasjes

Reageer op artikel:
Take my money – 6x tassen die je deze winter overal gaat zien
Sluiten