Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 15 aug 2019

Deze 7 dingen wil je botte vriendin dat je over haar weet

Iedere vriendengroep heeft er wel een: de botterik. Ze neemt geen blad voor de mond en kan daardoor soms behoorlijk lomp uit de hoek komen. Ze is niet het type dat ergens omheen draait. Dat is soms intens, maar uiteindelijk heb je het meeste aan haar eerlijkheid.

De botte vriendin. Soms kan je haar wel achter het behang plakken, maar je weet dat ze stiekem een hartje van goud heeft. De volgende zeven dingen moet je daarom nooit over haar vergeten.

1. Ze is onafhankelijk

Ze heeft zichzelf en dat is genoeg. Ze weet wat ze wil en hoe ze daar gaat komen. Maar vergis je niet: het feit dat ze onafhankelijk is, wil nog niet zeggen dat ze altijd maar alleen wil zijn. Ook zij heeft haar vrienden nodig om af en toe haar hart te luchten.

2. Ze geeft gewoon om je

Er is een groot verschil tussen real zijn en onbeschoft zijn. Je botte vriendin kan soms wat hard uit de hoek komen, maar weet dat ze dit nooit doet met als doel jou te beledigen. Ze geeft om je en moet daarom soms de harde waarheid vertellen. Als zij het niet doet, doet namelijk niemand het.

3. Ze heeft een hekel aan drama

Je hoeft bij haar niet aan te komen met een hele lading aan screenshots van een WhatsApp-ruzie. Als ze ergens een hekel aan heeft is het wel om situaties heen draaien. Zit je ergens mee? Dan wil ze je er best bij helpen, maar alleen als je zelf bereid bent de situatie ook echt op te lossen.

4. Je kunt haar volledig vertrouwen

Omdat ze nergens doekjes omheen windt, hoef je niet bang te zijn dat je haar zult betrappen op een leugen of dat ze achter je rug om zal praten. Als je haar vraagt naar haar mening over een bepaalde situatie, kun je verwachten dat ze eerlijk is. Ook als ze verwacht dat je jezelf in de nesten gaat werken, zal ze je dit vertellen. En kijk dan vooral niet gek op als haar voorspelling achteraf waar blijkt te zijn. Ze is goed in situaties inschatten en “ik zei het toch,” is een zin die je haar daarom waarschijnlijk meer dan eens zult horen zeggen.

5. Ze heeft óók gevoel

Ze laat het misschien niet altijd zien, maar ook je botte vriendin heeft gevoelens. Ze zal zich niet snel kwetsbaar opstellen. Doet ze dat wel, weet dan ook meteen dat het echt is. Net zoals jij heeft ook zij wel eens een schouder nodig om op uit te huilen. Blijk jij die schouder voor haar te zijn? Weet dan dat je écht veel voor haar betekent – ze laat haar schild lang niet bij iedereen zakken.

6. Ze is niet altijd cynisch

Hoewel ze het heerlijk vindt om haar vrienden te laten lachen met haar droge opmerkingen, is echt niet alles wat ze zegt altijd cynisch. Ze kan harde grappen maken en heeft een flinke portie zelfspot, maar ze weet ook wanneer ze haar mond moet houden over een gebeurtenis. Toch kan het soms gebeuren dat ze een situatie verkeerd inschat en haar grappen iets te hard aankomen. Gebeurt dit, wees hier dan gewoon eerlijk over. Dat doet zij namelijk ook bij jou.

7. Ze is optimistisch

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar diep vanbinnen is ze eigenlijk een heel optimistisch persoon. Het feit dat ze bot is wil niet meteen zeggen dat ze alles negatief bekijkt. Ze heeft gewoon een realistische kijk op de wereld. Dit kan soms overkomen als negatief, maar vergis je hier niet in. Als ze ergens in gelooft, gaat ze er volledig voor en zal ze zich niet snel laten tegenhouden. Daarnaast kan ze intens genieten van de kleine dingen zoals warme zomeravonden in het park, of een wandeling met de hond van haar beste vriend(in).

Soms haalt ze het bloed onder je nagels vandaan met haar keiharde opmerkingen, maar uiteindelijk is zij degene waarvan je weet dat ze altijd het beste met je voor heeft. Volg je haar adviezen niet op? Prima. Dan maak je keuzes waar zij niet achter staat. Daar is ze doodeerlijk over en dan kan ze enorm bot uit de hoek komen, maar tegelijkertijd weet je dat ze je nooit zou veroordelen en er altijd voor je zal zijn. En op die momenten weet je: eigenlijk heeft iedereen een botte vriendin zoals zij nodig in haar leven.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Deze 7 dingen wil je botte vriendin dat je over haar weet
Sluiten