Bente De Bruin
Bente De Bruin Beauty 17 sep 2017

7 dingen die je beter niet met je natte haren kunt doen

Nat haar is extra breekbaar en moet dus iets zorgvuldiger behandeld worden. Hieronder leggen we je uit wat je beter niet met je natte haren kunt doen om je lokken zo gezond mogelijk te houden.

1. Je haar föhnen als het drijfnat is.
Je haar direct drogen nadat je onder de douche uit komt duurt een eeuwigheid én het is ook nog eens niet goed voor je haar. Laat je haar eerst eventjes drogen tot het nog maar een beetje vochtig is. In de tussentijd kun je andere dingen doen, zoals ontbijten of je make-up doen.

2. Nat haar ruw borstelen.
Je haar breekt veel sneller als het nat is, waardoor je het zo min mogelijk moet borstelen als het nat is. Als je echt je haar niet straight out of the shower wilt laten drogen, kun je met een grove kam de ergste klitten uit je haar halen. Daarbij is voorzichtigheid natuurlijk ook geboden!

3. Producten op te nat haar aanbrengen.
Gebruik jij haarproducten voor nat haar? Dat betekent dat je je haar wel eerst moet afdrogen. Op te nat haar zullen je haarproducten niet naar behoren werken.

4. Met een handdoek over je haar wrijven.
Je kunt het beste je haar met je handen uitknijpen als je onder de douche uit stapt. Het meeste water is er dan al uit. Vervolgens dep je je haren voorzichtig droog. Er wordt aangeraden in plaats van een (ruwe) handdoek een zachtere doek te gebruiken, bijvoorbeeld een oud t-shirt.

5. Klitten er met je handen uithalen
Als je haar in de knoop zit, moet je dit er voorzichtig uitkammen. Gebruik hiervoor een grove kam, maar absoluut niet je handen. Hoe verleidelijk ook, met je handen trek je veel te snel je haren ‘kapot’.

6. Je natte haren strak vastmaken.
Wil je je haren uit je gezicht na het douchen? Gebruik hiervoor een grote haarspeld en zet je haren losjes vast. Ook een losse vlecht is een goede manier om te zorgen dat je haar niet afbreekt. Let er in dit geval op dat je een elastiekje gebruikt zonder ijzeren tussenstukje.

7. Slapen met nat haar
Probeer altijd voor het slapengaan je haren te laten drogen. De wrijving tussen je hoofd en het kussen is namelijk niet zo goed voor je haar. Kan het echt niet anders, probeer dan je haren vast te dragen, bijvoorbeeld in een losse vlecht. Dit beperkt het breken van je haar nog enigszins.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 dingen die je beter niet met je natte haren kunt doen
Sluiten