Josca
Josca Love & Life 13 mei 2016

7 dingen die je nog niet wist over je hond of kat

Wist jij de volgende dingen al?

1. Katten brengen je geen dode muizen als cadeau.
Aww! En jij maar denken dat je mini-tijger je steeds cadeautjes kwam brengen. Nope! Zoals je weet zijn katten jagers van nature en moeten ze deze vaardigheden ook overbrengen op hun kittens. Dit doen ze door hun prooi te doden en het mee te nemen naar huis, zodat hun jongen een idee krijgen hoe het werkt. Welja… Als je kat geen eigen kittens heeft, zal deze jou misschien wel als vervanging zien en jou willen leren hoe je moet jagen. Misschien een keer meegaan om muizen te vangen?

2. Honden zijn niet moe als ze gapen.
Ook al is er zelfs voor de mens nog niet helemaal bekend waarom we nu precies gapen als we moe zijn, doen wij dat in ieder geval als we moe of verveeld zijn. Voor honden geldt dit niet. Voor hen kan het zelfs een teken zijn van stress. Als je je hond net een standje hebt gegeven, kan deze nog wel eens een gaap onderdrukken, omdat hij of zij zich niet prettig voelt.

3. Honden zijn niet altijd blij als ze kwispelen.
Eigenlijk heeft kwispelen voor een hond een communicatieve functie. Het is dus een communicatief gebaar en kan verschillende dingen betekenen, zolang je maar op de details let. Als de staart bijna verticaal omhoog staat en beweegt, is dat een soort dominant gebaar, terwijl een hond bang kan zijn als de staart wat lager hangt of zelfs tussen de poten. Dan maakt het niet uit of deze kwispelt. Oftewel: kwispelen kan veel verschillende betekenissen hebben, waaronder vrolijkheid of vriendschappelijkheid. Je moet er alleen even achter komen wat wat is bij jouw hondje.

4. Katten houden er niet van om over de buik geaaid te worden.
Oké, dit wist je misschien wel en heb je vast en zeker ook the hard way geleerd, maar goed. Katten willen nog wel eens op hun rug gaan liggen en dan líjkt het altijd alsof ze een aai over de buik willen hebben, maar jij weet inmiddels maar al te goed dat dit niet het geval is. In principe laat je kat je op deze manier alleen zien dat hij of zij je vertrouwt en zou je hem of haar over het kopje kunnen aaien. Katten kunnen een aai over het buikje zien als een bedreiging, alsof je hun vertrouwen schaadt.

5. Katten voelen zich niet altijd prettig als ze spinnen.
Dit is een beetje hetzelfde als het kwispelverhaal bij de hond. Uiteraard kan je kat gaan spinnen als je deze aait en zich op zijn of haar gemak voelt, maar er zijn nog meerdere betekenissen. Katten kunnen ook spinnen als ze gewond zijn, pijn hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak is spinnen wel een signaal dat de kat jou bij zich wil hebben en je niet weg moet gaan, maar het betekent niet automatisch dat hij of zij blij is.

6. Honden houden er niet van om met je te knuffelen.
Oh no! Laatst gingen we al wat dieper in op dit feitje. Nou maar hopen dat jouw lieve hondje een uitzondering is.

7. Katten zijn niet moe als ze langzaam hun ogen dichtknijpen.
What? Die tergend lange oog-knipper is niet vanwege vermoeidheid? Nu we erover nadenken is het ook wel logisch, anders zou je kat 24/7 moe zijn. Al was dat ook niet zo’n verkeerde aanname. Researchers zijn er echter achtergekomen dat deze slow blink betekent dat je pluizenbolletje zich op zijn of haar gemak voelt bij jou en helemaal relaxed is. Je kat verklaart je dus openlijk de liefde.

Voor je dagelijkse dosis schattigheid….deze twee puppy’s ontmoeten voor het eerst een kat:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 dingen die je nog niet wist over je hond of kat
Sluiten