Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 10 apr 2018

Deze 7 dingen wil je niet vergeten mee te nemen naar een festival

Warmer weer is in de aantocht en daarmee ook het festivalseizoen, a.k.a. het moment waarop je ineens wél van kamperen houdt. Je leent een tent van een vage kennis, je koopt het goedkoopste luchtbed bij de Action en slaat een berg face glitters in, maar welke dingen moet je nog meer niet vergeten mee te nemen als je een weekendje helemaal naar de getver gaat? Wij maakten een lijstje.

1. Twee powerbanks

De kans zit er dik in dat je het intens belangrijk vindt je achterban op de hoogte te kunnen houden van iedere G&T die je bestelt of die ‘dj die je altijd al hebt willen zien!!!!!’. Neem daarom in ieder geval één powerbank mee en als je slim bent twee. Ben je ook meteen die gulle vriendin die haar vrienden voorziet van wat extra Instagram-uurtjes. Wat moet je immers op een festival, als je niet alles kunt delen op social media?

2. Een herbruikbare waterfles

Op veel festivals kun je gratis water tappen en aangezien we Hollanders zijn maken we hier maar al te graag gebruik van. Neem daarom een herbruikbaar waterflesje mee. Zo blijf je gehydrateerd zonder al te veel geld uit te geven.

3. Een jasje

Je hoeft natuurlijk niet je supermegatrendy teddy coat in je backpack te proppen, maar een licht jasje kan nooit kwaad. Het kan best wel koud worden ‘s avonds en je wilt voorkomen dat je straks klappertandend (van de kou) het festivalterrein over loopt.
meenemen festival

4. Reinigingsdoekjes

Je wordt vies op een festival. Of je het nou leuk vindt of niet. Douchen kun je wel vergeten, tenzij je tweederde van het festival wilt missen omdat je zo nodig een washandje langs je ranzige lijf moet halen. Neem een pak hygiënedoekjes mee om onder je oksels langs te halen, milde reinigingsdoekjes voor je gezicht en Lactacyd-doekjes voor down under. Zo overleef je het echt wel een paar dagen, trust us.

5. Zonnebrandcrème

Investeer van tevoren in een goede zonnebrandcrème. Zoals hierboven beschreven word je vies op een festival en we kunnen je vertellen dat er niets erger is dan met een zanderig, verbrand lichaam over je luchtbedje schuren.

6. Makkelijke schoenen

Oké, je hebt net 750 euro uitgegeven aan nieuwe sneakers. Vet. Deze doe je niet aan naar een festival want er komt bier en modder en mayonaise en waarschijnlijk kots overheen. Dat wordt huilen, dus dat willen we voorkomen. Trek die oude gympies uit de kast en rock die gewoon het hele weekend. Toch niemand die naar je voeten kijkt als je linksvoor uit je stekker staat te gaan.

7. Een slotje

‘Maar ik neem altijd mijn waardevolle spullen mee het festivalterrein op!’. Oké, top, maar je wil na een festivaldag ook geen slapende vent in je tent aantreffen die in zijn dronken bui zijn eigen bedje niet meer kon vinden. Koop een slotje.

elite daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 7 dingen wil je niet vergeten mee te nemen naar een festival
Sluiten