7 fases waar je doorheen gaat als je favoriete serie stopt

We kennen allemaal het gevoel dat je krijgt als je favoriete serie stopt, of nog erger: als je favoriete serie midden in het verhaal wordt gecanceld. Vervolgens is het tijd voor het rouwproces…

1. Het kan niet. Hoe moet je verder gaan met je leven zonder dat je weet hoe het verder gaat met iedereen? Of het nou echt is of niet, je moet zeker weten of ze gelukkig zijn geëindigd. Hoezo komt er niet eens een spin-off?!

2. Je bent nog niet klaar om het te laten gaan. Je doet er alles aan om het feit dat de serie stopt te ontlopen. Je leest alle theorieën op fora en zoekt op IMDB elke acteur op.

3. Het is tijd om de laatste aflevering te kijken. Je hebt het zo lang mogelijk uitgesteld, maar je bent te nieuwsgierig en er zijn teveel spoilers die je moet ontwijken. De laatste aflevering kijk je uiteraard in je eentje zodat je elk detail kan zien en je je volledig kan laten gaan. Telefoon uit en kijken.

4. Zonder je favoriete serie heb je geen idee wat je met je vrije tijd moet doen. Misschien is nu de tijd om eindelijk wat zonlicht te pakken en je wat meer onder de mensen te begeven? Maar dat wil je helemaal niet! Moet je nu iets nieuws uitkiezen? Nee! Dat kan niet! Of wel?

5. Zelfs als het afgelopen is blijf je erover praten. Als iemand maar een serie-gerelateerde vraag stelt, eindigt het in een discussie over iets dat gebeurde in jouw favoriete serie.

6. Wat betekent dat je de hele serie opnieuw moet kijken om er zeker van te zijn dat al je argumenten kloppen. Voor je het weet zit je er zo intens in dat het hele rouwproces van voren af aan begint.

7. Uiteindelijk moet je het toch echt loslaten. Nadat je alle info hebt opgezocht, de fora over de serie uitsterven en je alle afleveringen al meerdere keren hebt gezien, moet je helaas toch echt afscheid nemen. Tijd om met een nieuwe serie te beginnen. Om hier vervolgens weer verslaafd aan te raken.

Reageer op artikel:
7 fases waar je doorheen gaat als je favoriete serie stopt
Sluiten