7 feitjes over je borsten die je waarschijnlijk nog niet kent (maar wél zou moeten kennen)

Borsten zijn er in verschillende soorten en maten te vinden, denk aan de vorm, textuur, kleur en grootte. Ze spelen een belangrijke rol in ons leven en we kunnen stiekem ook niet zonder ze. Dacht je dat je al alles wist over je twee vriendinnen? Deze zeven feitjes over je borsten ken je waarschijnlijk nog niet.

Het is eigenlijk zo gek we zo gefascineerd zijn door borsten, want er valt een hoop te leren over deze geliefde rondingen.

Feitjes over je borsten

Sommige vrouwen hebben een haat-liefdeverhouding met hun borsten. Hoewel velen van ons vaak klagen over de vorm en grootte, beleven we er ook plezier aan. Het wordt hoog tijd dat we enkele interessante feiten over hen delen, die jij zou moeten kennen.

1. Borsten kunnen een orgasme veroorzaken

Ja, borsten kunnen een orgasme veroorzaken. Tepelstimulatie gaat naar hetzelfde deel van de hersenen als dat van de clitoris en de vagina, daarom kunnen sommige vrouwen een orgasme krijgen van alleen tepelstimulatie. Het is soms hard werken, maar alles is mogelijk als je erin gelooft (en tepels hebt).

2. Verkeerde bh-maat

Volgens Breast Health Foundation draagt 80% van de vrouwen de verkeerde bh-maat. Maar hoe vind je de juiste? Ga langs een lingeriewinkel en laat ze gewoon opmeten. Niet alleen zorgt het dragen van de verkeerde bh-maat ervoor dat een outfit er slecht uitziet, het kan ook allerlei gezondheidsrisico’s hebben, waaronder rug-, nek- en schouderpijn.

3. Ze bestaan niet alleen uit vet

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bestaan ​​borsten niet alleen uit vet, hoewel vet wel de grootte bepaalt. Ze zijn gemaakt van een combinatie van vet en bindweefsel, waardoor ze hun vorm krijgen. Net zoals de klieren en kanalen die moedermelk maken.

4. Je borsten zijn waarschijnlijk niet even groot

Statistisch gezien wordt de linkerborst groter, 65% van de vrouwen meldt dat ze een kleinere rechterborst hebben. Het is mogelijk dat dit het resultaat is van een hoge gevoeligheid. Dus mocht je ook borsten hebben die niet even groot zijn, hoef je je geen zorgen te maken. Je bent namelijk niet de enige.

5. Ze kunnen slapper worden

Er is een grote kans dat je borsten wat slapper worden naarmate we ouder worden, dat is omdat het bindweefsel in de borsten na verloop van tijd wordt vervangen door vet. Helaas bevatten borsten geen spieren, wat betekent dat je ze niet eens kunt versterken. De enige optie is om te proberen je borstspieren te versterken, maar we zijn er niet van overtuigd dat dit veel zal veranderen.

6. Je borsten zullen waarschijnlijk veel veranderen

Je borsten kunnen tijdens je menstruatiecyclus een volledige cupmaat veranderen, dus wees niet verbaasd als ze ineens groter lijken. Van kinds af aan zullen borsten periodiek van grootte en vorm veranderen, vooral tijdens een zwangerschap. Good to know.

7. Je levensstijl heeft invloed op je borsten

Naast veroudering en zwaartekracht, speelt je levensstijl ook een grote rol voor je borsten. Sommige factoren dragen bij aan verslapping, zoals roken, zwangerschappen, snel gewichtsverlies gevolgd door gewichtstoename, collageen of oestrogeentekort én zelfs de manier waarop je slaapt.

Reageer op artikel:
7 feitjes over je borsten die je waarschijnlijk nog niet kent (maar wél zou moeten kennen)
Sluiten