7 films die je kunt kijken wanneer je een goed potje wil janken

Je hebt soms van die dagen dat je emoties zo hoog zitten, dat een potje janken voor je gevoel het enige is wat je weer beter laat voelen. En als je dat voelt, moet je dat gewoon lekker doen!

Af en toe kun je wel wat hulp gebruiken om dat verdrietige gevoel eruit te krijgen en het beste wat je dan kunt doen is een hele zielige film gaan kijken. Inspiratie nodig? Hier zeven tranentrekkers die te vinden zijn op Netflix.

1. The Place Beyond the Pines

Ryan Gosling en Bradley Cooper spelen beiden jonge vaders die er alles aan doen om voor hun gezin te kunnen zorgen. Tijdens de film zie je veel van hun ups en downs en challenges waar ze voor komen te staan, maar je ziet vooral dat de band tussen vader en zoon niet te breken is.

2. Hope

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een 8-jarig Koreaans meisje wordt bruut verkracht door een oudere man, die voor zijn daden een gevangenisstraf van 12 jaar krijgt. Tijdens de film zie je een gebroken familie, die er alles aan doet om hun dochter te helpen met haar fysieke- en emotionele schade, maar ook het hele land dat meeleeft met deze gebeurtenis.

3. The Boy in the Striped Pajamas

In deze film zie je de horror van de Tweede Wereld Oorlog door de ogen van de 8-jarige zoon van een Nazi-commandant. Hij ontmoet een jongen in zijn achtertuin, die aan de andere kant van een hek woont en elke dag een pyjama draagt. Door de naïviteit en onwetendheid van de kinderen, bouwen ze een echte vriendschap op die abrupt wordt beëindigt.

4. The Pursuit of Happyness

Een waargebeurd verhaal over een vader, die alles op alles zetten op de eindjes aan elkaar te knopen. Wanneer hij en zijn zoon uiteindelijk op straat komen te staan, doet hij er alles aan een fijnere toekomst te bouwen voor hun tweeën.

5. Bridegroom

Tom en Shane waren volgens hun vrienden het voorbeeld van een perfecte relatie. Samen reisden ze de wereld over, zagen ze de mooiste dingen en hadden ze zo veel liefde voor elkaar. Toen Tom overleed na een tragisch ongeluk, keerde zijn familie Shane de rug toe wat zorgde voor immens veel verdriet.

6. Milk

Sean Penn speelt Harvey Milk, de eerste openlijke homoseksueel die zich in California verkiesbaar stelde. Tijdens de film zie je Milk een revolutie starten samen met zijn mede activisten en hoe hij hoop weet te geven aan andere homosexuelen door het hele land.

7. PS. I love you

Hilary Swank speelt een weduwe, die na de onverwachte dood van haar man toch nog elke keer contact met hem weet te leggen. Het wordt een onwijs verdrietige reis door het verleden, die geleid wordt door de opdrachten die haar overleden man voor haar gepland heeft.

Hello Giggles

Reageer op artikel:
7 films die je kunt kijken wanneer je een goed potje wil janken
Sluiten