Renée
Renée Beauty 3 mrt 2018

7 makkelijke tips om te voorkomen dat je krullen uitzakken

Of je nou steil haar hebt of een mooie slag van jezelf: wie graag z’n natuurlijke of gemaakte krullen wil behouden, weet dat dit in de meeste gevallen niet zonder moeite gaat. Omdat we het graag wél toegankelijk houden – een uur rompslomp voor de spiegel hebben we ook geen zin in – delen we hierbij zeven makkelijke tips om je krul te behouden.

Voor van origine steil haar is het vaak lastiger een krul mooi te houden, echter zit het grootste deel toch echt in de aanpak. Zo geeft natuurlijk niet iedere haarspray het gewenste resultaat en zijn er voldoende manieren om je haren blijvend volume te geven. Langdurige krullen voor iedereen!

1. Beginnend bij het begin: je doucheroutine

Als je graag een bouncy krul wil bemachtigen, is het natuurlijk wel zo handig als er niet teveel restproducten in je haren zitten die het verzwaren. Tijdens je doucheroutine is het dan ook belangrijk een shampoo te gebruiken die je haar goed zuivert. Verwijder met de shampoo de onzuiverheden en vergeet ook zeker niet je haar te voeden met een conditioner, als je hierna met een warmtebron in de weer gaat.

2. Ontwar je haar met je vingers – voordat het droog is

Door met een borstel aan de slag te gaan, trek je een groot deel van het natuurlijk aanwezige volume uit je haar. Zorg er dus voor dat je je haren met je vingers ‘kamt’ voordat je het föhnt of laat drogen. Zelfs als je haar vrij steil is, kan dit een enorm verschil uitmaken.

3. Prep je haar als het nat is

Wie dun haar heeft, weet dat een haarmousse een wereld van verschil kan maken. Zorg ervoor dat je haren handdoekdroog zijn, en verdeel vervolgens wat texturiserende mousse geleidelijk over je haren. Knijp het in je haren om ervoor te zorgen dat er nergens meer restjes te bekennen zijn. Door je haren hierna te föhnen, zorg je ervoor dat je veel meer body hebt om mee te werken, en je haar dus beter in model blijft.

4. Gebruik de juiste föhn – of geen één

Door de hitte van je föhn kunnen je haren vaak steiler worden dan dat ze eigenlijk zijn, tenzij je hier het juiste opzetstuk als een diffuser voor gebruikt. Mocht je liever geen föhn willen gebruiken, dan is het slim een handdoek van microvezel te gebruiken om je haren mee te drogen; hiermee behouden je haren veel beter hun natuurlijke vorm.

5. Krul je haar in een droge, koele omgeving

Als je je haren direct na het wassen en drogen in je nog broeierige badkamer krult, werk je jezelf alleen maar tegen. Het is hier belangrijk om het concept van koelte en hitte te begrijpen: hitte heb je nodig om je haren vorm te geven en koelte om het zo te behouden. Door je haar in een koele, droge ruimte te krullen, voorkom je dus dat het ongewenst gaat pluizen door bijvoorbeeld stoom en veel beter in model blijft. Gebruik ook een hitte-beschermende spray om haarbeschadiging te voorkomen.

6. Gebruik de juiste haarlak – en gebruik ‘m dubbel

Haarlak is niet alleen ideaal om je haren mee te setten als ze gekruld zijn, maar ook geschikt om alvorens het krullen licht te gebruiken. Zo geef je je krul veel meer steun om zich mooi te vormen. Na het krullen is het verstandig een sterke haarlak te gebruiken. Maak je krullen een beetje los door er met je vingers doorheen te gaan en set het vervolgens met de haarspray.

7. Je beste vriend op dag twee: droogshampoo

Droogshampoo is niet alleen een geweldige manier om je haren op te frissen, maar ook uitermate geschikt om textuur en volume aan je haren toe te voegen. Misschien heb je op dag twee nog meer volume dan op de eerste dag. Spray de droogshampoo lichtjes op de bovenkant van je haar, bijvoorbeeld bij de scheiding, en verdeel het met een handdoek of borstel. Dit kan je bijvoorbeeld doen door het product er zachtjes in te kloppen met een handdoek, om de vorm te behouden. Even met je schone vingertoppen het een beetje warrig maken en voilà: net zo’n mooie coupe als gisteren. Is je haarspray van de vorige dag een tikje hard geworden? Borstel dit dan voorzichtig weer zacht en ga eventueel voor een nieuw laagje.

Reageer op artikel:
7 makkelijke tips om te voorkomen dat je krullen uitzakken
Sluiten