Josca
Josca Food 7 jan 2018

7 manieren om olijfolie te gebruiken búiten de keuken

Van beautyproducten tot huishoudolie: wist jij dat olijfolie hier in kon transformeren?

1. Polijst je meubels.
Dit trucje werkt voornamelijk op houten meubels. Combineer 2 eetlepels olijfolie met 1/4 theelepel citroensap en 60 milliliter witte azijn en doe het geheel in een sprayfles. Gebruik hier een doekje bij en je meubels krijgen weer een mooie glans. Ook niet vergeten om tussendoor te schudden.

2. Gebruik het als een haarmasker.
Olijfolie heeft ook zoveel beauty-voordelen. Als je haar droog en dof is, kan olijfolie een voedende werking hebben. Meng 120 milliliter olijfolie met 60 milliliter honing en verdeel dit over de punten van je haar. Laat dit een tijdje intrekken en spoel het daarna uit met warm water.

3. Verwijder verfresten van je huid.
Hoe het komt, weet je niet, maar als je een kwast in je handen hebt, eindig je vaak met verf op de meest rare plekken op je huid. Aangezien je je huid niet teveel wilt scrubben om de gedroogde verf eraf te krijgen, kun je het best olijfolie gebruiken: dat is ook nog eens huidvriendelijk.

4. Zorg ervoor dat scharnieren niet meer piepen.
Die enorm vervelende piepdeur met krakende scharnieren? Je hebt hier geen speciale oliën voor nodig: een paar drupjes olijfolie kan al wonderen doen! Doe een beetje olijfolie op een doekje en smeer het scharnier hiermee in.

5. Maak je oren beter schoon.
Als je een klein beetje warme olijfolie in je oor laat druppelen, kan dit vuiltjes en oorsmeer gemakkelijker los maken, waardoor je het veel makkelijker en beter kunt verwijderen met een wattenstaafje. Wil je het niet direct in je oor aanbrengen? Dip dan een wattenstaafje licht in de olie en haal overtollige olie weg.

6. Laat het scheren soepeler verlopen.
Jazeker, olijfolie will do the trick! Het functioneert ook nog eens als een natuurlijke vochtinbrenger, wat je huid meteen gladder en zachter maakt.

7. Gebruik olijfolie als make-up remover.
Ben je vergeten nieuwe make-up doekjes te halen, maar heb je nog wel olijfolie in huis? Lucky you: olijfolie is minder agressief dan de meeste make-up removers en het werkt prima. Doe een paar druppels olijfolie op een watje en verwijder hiermee je make-up.

Olijfolie is natuurlijk vooral heerlijk in je salade! Zo maak je een kruidige olijfolie als dressing of dip:
Reageer op artikel:
7 manieren om olijfolie te gebruiken búiten de keuken
Sluiten