Renée
Renée No banners 27 okt 2017

7 manieren om sleur in je relatie en seksleven te doorbreken

Een sleur in je relatie of seksleven is niets om je voor te schamen; na een tijdje kan het nou eenmaal zo zijn dat je een beetje in een routine raakt, zeker als je al vele jaren samen bent. Die routine wil je natuurlijk wél graag doorbreken, vandaar dat we de beste tips geven om de spanning weer terug te vinden!

Als je relatie even niet zo spannend is als in het begin, betekent dat namelijk absoluut niet dat het vuur over is. Soms moet je gewoon even een lontje vinden om aan te steken. Van originele dates tot dingen die je kunt veranderen onder de lakens; de sleur doorbreken kan zelfs retegezellig zijn.

1. Gegarandeerd succes: plan maandelijks óók een andere date dan een bioscoopbezoek of dinertje

Hoe leuk het ook is om naar de bios te gaan met z’n tweeën of even lekker te gaan eten, héél memorabel is het niet. De belangrijkste stap in het doorbreken van de sleur is dat je samen weer nieuwe ervaringen opdoet: ervaringen die je met elkaar kunt delen.

Huur bijvoorbeeld eens een dagje of weekend een auto waar jullie stiekem allebei weleens in willen zitten, en ga op pad. Ga spontaan op een roadtrip naar een stad die jullie allebei nog niet kennen. Bezoek een musical, concert of theater buiten je comfort zone. Wil je iets proberen waarbij jullie elkaar kunnen testen? Neem dan eens een dansles van een dans waar jullie beiden nog niet bekend mee zijn, of volg een kookcursus. Bekijk als toeschouwer een voor jullie nieuwe sport, zoals paardenraces of een monstertruck-tentoonstelling. Voldoende nieuwe dingen te doen en bonuspunten als je er een verrassing van maakt!

2. Breng één avond per week met elkaar door zonder elektronica

Je komt pas echt tot elkaar als je je telefoon, computer en televisie helemaal uit laat. In de tijd die je anders besteedt aan het lezen van reacties op jouw statusupdate of bekijken van andermans kookkunsten, kun je je dan helemaal op je partner richten. Houd romantische dinertjes waarbij je je woonkamer omtovert tot een Italiaanse bistro, met kaarsjes en bijpassende muziek.

3. Probeer eens iets nieuws onder de lakens

Als je nog weinig ervaring hebt met seksspeeltjes, kan het misschien een grote stap zijn je hierin te verdiepen. De beste les die we hierin kunnen geven? Vrijwel iedereen gebruikt ze, dus wees heus niet bang het internet af te speuren naar iets leuks of eens advies in te winnen bij een fysieke winkel. Als je je èrgens niet voor zou moeten schamen, is het je wens om je seksleven meer spanning te geven.

Zelf zijn we bijvoorbeeld erg te spreken over EasyToys, een van de meest overzichtelijke webshops van Nederland op het gebied van seksspeeltjes. Als je niet weet waar je zou moeten beginnen, is dit een handige, want je hebt er werkelijk alles. Begin bijvoorbeeld eens met een subtiele vibrator die jullie samen kunnen gebruiken of probeer eens een elegant eitje, dat jij inbrengt en je partner kan bedienen. Eventjes speuren mag natuurlijk altijd en daarnaast hoef je niet bang te zijn over de bezorging; de pakketjes worden geheel discreet verstuurd.

4. Laat jezelf zien in de slaapkamer

Onzekerheden hebben we allemaal, maar je begrijpt vast ook wel dat het niet héél stimulerend werkt als jullie constant zonder licht seks hebben of als je jezelf direct onder de lakens verstopt. Het kan lastig zijn om jezelf bloot te geven, maar ook hierin bestaat één belangrijke les: bij mannen zullen de ogen direct naar je vrouwelijke pluspunten gaan en heus niet naar je cellulite. Als jij je zelfverzekerd voelt over je lichaam en jezelf durft te tonen zoals je bent, zal de seks ook direct zoveel prettiger voelen.

5. Maak oogcontact

Verlies elkaar niet uit het oog tijdens de seks, letterlijk. Zorg ervoor dat je elkaar zoveel mogelijk in de ogen kunt kijken en dat jullie niet constant proberen weg te kijken. Dit is zeker een uitdaging en je kunt je wellicht kwetsbaar voelen, maar het is wel een zeer goede manier om echt intiem te zijn.

6. Lach met elkaar

Ja, samen lachen kan je relatie echt enorm verbeteren. Dit hoeft niet eens per se het lachen om elkaar te zijn (hoewel dat natuurlijk wel wenselijk is in een relatie) maar ook het kijken van jullie favoriete comedyfilm kan enorm veel doen. Plan eens een originele date naar een comedyclub! Heeft je partner een slechte dag? Vergeet ook dan niet een lach op zijn of haar gezicht te brengen.

7. Geef elkaar altijd een kus wanneer je elkaar ziet

Of je nou een zware dag hebt gehad, niet in de stemming bent of alleen maar aan het avondeten kunt denken, door elkaar te begroeten met een kus geef je de ander het gevoel dat hij of zij het belangrijkst is. Ieder stel zou z’n tijd samen op deze manier moeten beginnen, hoe lang je ook bij elkaar bent!

In samenwerking met EasyToys

Reageer op artikel:
7 manieren om sleur in je relatie en seksleven te doorbreken
Sluiten