Vivian
Vivian Beauty 25 aug 2018

7 mascaratips voor de perfecte wimpers

Met een goede mascara krijg je helaas nog niet direct perfecte wimpers, zoals wij uit ervaring weten. Dolenthousiast ga je aan de slag, maar uiteindelijk eindig je met spinnenpoten en klonters, which isn’t a good look for anyone.

Met de onderstaande tips ga je die spinnenpoten voor altijd uit de weg en creëer je de perfecte wimpers! En vergeet ook niet: als je mascara klontering is geworden vanwege leeftijd, dan is het tijd om ‘m de deur te wijzen. Gemiddeld kun je een mascara tot zo’n zes maanden hygiënisch gebruiken, hierna is-ie aan vervanging toe.

1. Mix je mascara met oogdruppels
Soms is je mascara na een maandje al droog geworden. Een manier om je mascara weer goed te krijgen is om deze te mengen met wat oogdruppels. Is je mascara echter al ouder dan drie maanden, dan is deze overdatum en is het helaas tijd deze weg te gooien.

Wat moet je doen? Pak je oogdruppels en laat een paar druppels in je mascaratube vallen. Doe vervolgens de borstel weer terug en draai deze rond om de oogdruppels met de mascara te mengen. Pas op dat je hem niet op en neer pompt, want daarmee droog je de mascara juist uit.

2. Buig het uiteinde van de mascaraborstel, zodat je makkelijker kunt manoeuvreren.

3. Veeg het borsteltje af aan een tissue voordat je je mascara aanbrengt. Vaak zit er te veel product op de borstel, waardoor er dikke klonten op je wimpers komen.

4. De applicatie is erg belangrijk. Begin bij de basis van je wimpers heen en weer te bewegen met je mascaraborsteltje en work your way up. Zorg er daarnaast ook voor dat je aan beide kanten van je wimpers mascara aanbrengt. Zo creëer je lange en volle wimpers, zonder dat ze clumpy zijn.

5. Breng waterproof mascara aan over je normale mascara, om ervoor te zorgen dat je mascara langer blijft zitten. Ook is het op deze manier makkelijker om je mascara aan het eind van de dag te verwijderen.

6. Houd de borstel horizontaal voor meer volume; en verticaal voor een meer natuurlijke look.

7. Om je mascara minder clumpy en dik te maken, laat je de tube een paar minuten in een mok met heet water staan. Zo wordt je mascara dunner en makkelijker aan te brengen, zonder dat je eindigt met spinnenpoten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 mascaratips voor de perfecte wimpers
Sluiten