Suze van As
Suze van As Love & Life 21 apr 2019

7 moederdag-tips voor als je eigenlijk een beetje blut bent

Dat je geen geld hebt, betekent niet dat je niets speciaals kunt doen voor je moeder op deze belangrijke dag.

We gunnen onze moeders de wereld, en als het kon zouden we ze overladen met cadeau’s en tripjes. Helaas is dat financieel gezien niet altijd een optie. Gelukkig bestaan er nog veel meer budget-proof opties waarmee je kunt laten zien dat je moeder de beste vrouw op aarde is.

1. Geef haar het beste ontbijt of de heerlijkste brunch ooit

Het klinkt misschien afgezaagd, maar dat betekent niet dat je moeder dit niet zal waarderen. Wie wil er nou niet verrast worden met een heerlijk ontbijt op bed of verzorgde brunch? Pers een boel sinaasappels uit, bak croissantjes, kook een eitje, maak de lekkerste macchiato en pluk wat bloemen in de tuin ter decoratie.

2. Ga met haar picknicken

Hopelijk gaat het zonnetje schijnen dit weekend en dan kun je je moeder lekker meenemen naar haar favoriete park. Maak een paar heerlijke broodjes klaar en neem een picknickkleed mee.

3. Regel een kuuroord-dagje bij jou thuis

Dit hoeft helemaal niet veel te kosten als je de gezichtsmaskertjes zelf maakt. Je moeder verdient een verwendagje vol met maskertjes, manicures en lekkere drankjes.

4. Maak een boeket van cupcakes

Vooral als je moeder een zoetekauw is, is dit een perfect idee. Het ziet er superlief uit en het laat zien dat je tijd besteedt hebt aan je cadeau. Win-win, toch?

5. Maak een herinneringen-doos

Het klinkt misschien een beetje cheesy en misschien denk je dat je te oud bent om iets te knutselen, maar je moeder gaat het geweldig vinden. Het maakt namelijk niet uit hoe oud je eigenlijk bent – in haar ogen blijf je nog altijd haar kindje. Koop een mooie doos en vul deze met fijne herinneringen. Bijvoorbeeld foto’s van jullie samen en de familie, ansichtkaarten en nostalgische sieraden.

6. Ga knutselen en maak een fotoboek

Je kunt op veel verschillende plekken je foto’s goedkoop laten drukken, en als je de kosten split met je broer(s) en zus(sen) zal het heel erg meevallen. Zoek al je favoriete foto’s van jullie op en maak een boek vol herinneringen. Schrijf er vooral wat leuke tekstjes bij!

7. Neem haar mee naar een bloementuin of hortus

Again, als het mooi weer wordt is niets leuker dan lekker door de bloemenperken te struinen. Bloemen en planten zijn goed voor je mentale gezondheid, en een frisse neus halen is sowieso altijd welkom. Misschien kan ze je nog wel het een en ander leren over interessante bloemensoorten. Trakteer haar daarna op een kopje koffie en het dagje uit is compleet.

15 momenten waarop je je realiseert dat je je moeder bent geworden

elite daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 moederdag-tips voor als je eigenlijk een beetje blut bent
Sluiten