Renée
Renée Liefde & Sex 31 aug 2017

7 mogelijke redenen waarom je enkel verkeerde mannen aantrekt

Begint het jou ook op te vallen dat je afgelopen scharrels eigenlijk allemaal niet goed voor je waren en wil je jezelf hiervan behoeden? Dan zou het nog wel eens goed kunnen helpen je bewust te worden van onderstaande punten. Hier zou namelijk nog wel eens dé reden van die aantrekkingskracht tussen kunnen zitten.

1. Je weet niet hoe je ‘nee’ moet zeggen, en hij weet dat ook.
Je maakt het graag iedereen naar z’n zin en gaat daarom iets te snel af op wat een ander wil, dan dat je er goed over nadenkt. Als hij iedere keer degene is die je om 1 uur ’s nachts belt of hij langs mag komen, en jij dat eigenlijk nooit andersom doet, dan is het misschien wel eens tijd om een keer ‘nee’ te zeggen.

2. Hij gebruikt enkel social media om contact met je te zoeken, en jij reageert.
Hij heeft hoogstens één keer via WhatsApp met je contact opgenomen, maar bellen? Dat al helemaal nooit. Het opzetten van een date door middel van een smsje is dan misschien doodnormaal geworden voor de huidige maatschappij, maar deze man maakt enkel gebruik van Snapchat en Facebook om contact met jou te zoeken. Door hier op te reageren, geef je hem aan dat dit prima is.

3. Je bent kwetsbaar, en hij weet het.
Zit je niet goed in je vel of ben je een beetje eenzaam? Grote kans dat hij het ziet als een manier om bij je langs te komen of je uit te nodigen in zijn huis, maar dan niet per se met de motivatie om je te troosten. Gebeurt dat laatste wel? Helemaal prima. Mocht dat echter niet zo zijn, dan is het handig om eens in je eigen historie te kijken en deze situaties te evalueren.

4. Hij weet precíes de juiste woorden te kiezen.
Soms is hij nou eenmaal zo enorm lief, dat je jezelf vertelt dat hij het echt wel kan en dus eigenlijk een goed hart heeft. Door deze situaties vergeet je zelfs de (veel vakere) momenten dat dit niet het geval was. Hij is er zich bewust van dat hij alles kan doen wat hij wil, omdat je vervolgens alles zult accepteren van zijn goedmakertje. Ook hierbij is het handig om even deze situaties te evalueren en besef je je misschien eindelijk hoe het spelletje werkt.

5. Een van de grooste problemen: je denkt hem wel te kunnen veranderen.
Juist omdat hij soms ook echt lief is, geloof je dat er een zekere mogelijkheid in zit dat jullie wel gelukkig kunnen worden en hij met zijn fratsen kan stoppen. Zo lang je er maar voldoende tijd en moeite in steekt, verwacht je dat hij langzaamaan wel bijtrekt. Hoe sterk je echter ook bent: het is vrijwel onmogelijk iemand eigenhandig te veranderen. Vanwege deze fantasie om van hem de ideale partner te maken, raak je mogelijk zelfs meer aan hem gehecht. De les? Mensen kunnen enkel zichzelf veranderen; jouw stille hint gaat daar niet ineens een enorme omslag in maken.

6. Hij heeft enkel behoefte aan face-to-face conversaties als hij gedronken heeft, en jij reageert.
De excuses “ik was dronken toen in dat zei” en “ik was dronken toen ik dat deed” heb je al zo vaak gehoord, dat je ieder moment dat hij na middernacht contact met je opneemt al ongeveer weet wat je kunt verwachten. Als hij je alleen maar kan zeggen dat hij je mist of van je houdt nadat hij vijf biertjes op heeft, is het misschien eens tijd om zijn berichtjes niet meer te beantwoorden. Blijf je dit echter wel doen, dan blijft hij ermee doorgaan.

7. Cliché, maar waar: misschien hou je simpelweg niet voldoende van jezelf.
Als je niet voldoende van jezelf houdt, zal er altijd een magnetisch veld om je heen zitten dat foute mannen zal aantrekken. Mogelijk is niet letterlijk élke man die je aantrekt een ‘verkeerde man’ en kom je ook voldoende oprechte mannen tegen. Er zijn namelijk voldoende leuke mannen op aarde, maar deze zullen logischerwijs ook eerder aangetrokken zijn tot vrouwen die allereerst voldoende om zichzelf geven.

Het is absoluut niet jouw schuld dat je enkel met verkeerde mannen in contact komt, maar het is zeker handig om te weten wat je er zelf aan kunt doen om ze te vermijden. Sommige types zullen namelijk altijd bestaan.

Reageer op artikel:
7 mogelijke redenen waarom je enkel verkeerde mannen aantrekt
Sluiten