Suze van As
Suze van As Beauty 19 jan 2019

7 dingen waar je haar óók vettig van wordt – dit doe je eraan

We willen ons haar niet elke dag wassen, maar na twee daagjes is het vaak al snel raak. Natuurlijk ligt een gedeelte hiervan bij je genen, maar toch zijn er diverse dingen die je zelf doet die je haren veel sneller vet maken.

Het is de dagelijkse struggle van veel vrouwen: vette lokken. We weten dat het niet zo goed is voor je haar om ze elke 1 à 2 dagen te wassen, maar voor sommige dames lijkt er helaas niets anders op te zitten. Tijd voor verandering? Kijk dan maar eens naar onderstaande zeven punten, want er bestaat een zeer grote kans dat je dit zelf (mede) veroorzaakt!

1. Een enorm grote reden: je raakt je haar simpelweg te vaak aan

Dit gaat onbewust en is daarom wat lastiger om af te leren, maar door constant je haren aan te raken komt de olie op je vingers terecht in je haar – en dat wil je niet. Je handen lijken misschien schoon en droog, maar dit gebeurt sneller dan je zou denken. Probeer jezelf daarom op tijd te stoppen als je merkt dat je je handen door je haar wil halen en leer het langzaam af.

2. Een andere grote mogelijkheid: je wast je haren te vaak

Het lijkt wel een vicieuze cirkel. Je mag je haren niet te vaak wassen want daar wordt het sneller vet van, maar je moet je haren wel wassen omdat het vet ís! Toch is het een goed plan om je wasbeurt om de zoveel tijd een dagje uit te stellen, zodat je hoofdhuid kan herstellen van de wasbeurt. Het is even doorzetten, maar zelfs als je dit al een week doen, kan het groots effect hebben! Trek je het slecht? Maak dan een knot of vlecht en je kunt dat extra dagje prima door. Daarnaast helpt droogshampoo hierbij natuurlijk enorm!

3. Je gebruikt te veel conditioner

Als je je conditioner niet goed uitwast, krijg je een vettige look. Ook kan het zo zijn dat de conditioner die je gebruikt niet helemaal goed voor je haar is. Gebruik daarom alleen een beetje conditioner in je haarpunten en hou het zo ver mogelijk weg van je hoofdhuid.

4. Je borstelt je haren te vaak

Het borstelen van je haren stimuleert de productie van olie op je hoofdhuid, dat je vervolgens er zelf weer doorheen kamt. In eerste instantie ziet je haar er mooi en glanzend uit, maar als je dit te vaak doet, wordt het juist olie-achtig waardoor het er vet uitziet. Probeer je aanzet zo min mogelijk te borstelen.

5. Je borstel zit vol met haar, of is niet schoon

De vettigheid van de oude haren in je borstel wordt zeer makkelijk afgegeven op de haren op je hoofd. Haal je dode haren er gewoon uit, dat bespaart je veel wasbeurten en tijd. Daarnaast is het belangrijk na elke kambeurt je borstel even schoon te maken; bijvoorbeeld met een handdoek die je toch al bij de was wilde gooien.

6. Je gebruikt verkeerde haarproducten

Misschien gebruik je al jaren dezelfde producten en weet je eigenlijk helemaal niet dat deze de oorzaak zijn van je vettige probleem. Ga eens op zoek naar nieuwe producten en zorg ervoor dat je oplet dat je niet een product koopt dat belooft dat je haar er ‘glanzend’ van wordt. Dit duidt vaak op extra veel olie.

7. Gebruik ook weer niet teveel droogshampoo

Als je snel vette lokken hebt, zul je je droogshampoo zien als je beste vriend. Toch is dit niet zo goed voor de oorzaak van het hele probleem, aangezien je hoofdhuid en lokken er verstopt van kunnen raken. ‘Ontstop’ je haren dus ook een paar keer per maand met een reinigende shampoo voor de hoofdhuid, dan kun je er weer tegenaan.

cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 dingen waar je haar óók vettig van wordt – dit doe je eraan
Sluiten