Josca
Josca Love & Life 11 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

7 voordelen van het eten van hummus

Hummus bestaat er in allerlei varianten, maar naast het feit dat het hartstikke lekker is, biedt hummus ook de nodige voordelen voor je gezondheid.

Benieuwd welke dat zijn? Van onderstaande zeven punten profiteer jij als je geliefde dipje weer eens op tafel staat.

1. Hummus is 100% natuurlijk.
Dit weet je natuurlijk pas echt zeker als je de verpakking grondig bestudeert of het zelf maakt, maar toch! Hummus bevat alleen natuurlijke ingrediënten en is vaak zonder toegevoegde conserveermiddelen, dus bewaar het goed in de koelkast. (Bij ons overleeft zo’n bak überhaupt niet meer dan twee dagen.)

2. Hummus bevat veel proteïne.
Eén eetlepel hummus bevat makkelijk 1,2 gram proteïne. Je lichaam heeft dit natuurlijk nodig als bouwsteen en daarnaast werkt dit heerlijk vullend.

3. Hummus is goed voor je weerstand.
Als je niet fit bent of griep hebt, kan hummus een uitkomst zijn. Het gaat prima samen met een licht crackertje of eventueel een broodje als je dat op kunt. De ingrediënten zullen je maag niet op hol doen slaan aangezien ze zo zacht zijn en je stilt je honger ook goed. Hiernaast sterken de proteïnen in hummus je aan.

4. Hummus past perfect in een dieet waarbij je wilt afvallen.
Door de kruidige ingrediënten in hummus als dip, smaakt zelfs het meest simpele eten beter. Vind je de selderij, worteltjes en andere rauwe groenten die je dieet voorschrijft te saai om los op te eten? Hummus is je beste vriend.

5. Hummus bevat veel vezels.
Vezels heeft je lichaam nodig om te functioneren, en daarnaast kunnen ze je natuurlijk ook helpen met afvallen. Je voelt je sneller vol en eet dus ook vaak gezondere porties. Ook zijn vezels top voor je stoelgang.

6. Hummus bevat een hoop ijzer.
IJzer zit over het algemeen veel in vlees, maar voor vegetariërs en veganisten is dit uiteraard geen optie. Daar komt hummus weer van pas. De ingrediënten in hummus, waaronder kikkererwten, bevatten veel ijzer en het valt niet zwaar op de maag, wat het bijvoorbeeld ook perfect maakt voor een snack na het sporten.

7. Hummus bevat geen cholesterol.
Geen melk, geen room of dat soort poespas: hummus is helemaal plantaardig en bevat geen cholesterol. Een gezond dipje dus!

https://www.nsmbl.nl/17-geweldige-manieren-om-de-hele-dag-hummus-te-eten/

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 voordelen van het eten van hummus
Sluiten