Josca
Josca Liefde & Sex 8 jul 2018

7 redenen om meer seks te hebben

Eigenlijk zitten er helemaal geen nadelen aan seks. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je op verschillende vlakken. Wist je bijvoorbeeld dat seks ook invloed heeft op de duur en de intensiteit van je menstruatie?

De volgende redenen zijn prima excuusjes om het wat vaker te doen.

1. Seks zorgt voor een kortere en lichtere menstruatie.
Als dit geen goede reden is, weten wij het ook niet meer. Het heeft alles te maken met de baarmoeder. Deze trekt samen tijdens de seks en deze ‘getrainde’ samentrekkingen kunnen er tevens voor zorgen dat je sneller bloed verliest. Zo kan je menstruatie dus korter duren als je meer seks hebt.

2. Seks is goed voor je huid.
Really? Yup. Seks zorgt voor een betere bloedsomloop door het hele lichaam: het extra beetje zuurstof dat vrijkomt, laat je huid glanzen en geeft een gezondere uitstraling. Het werkt in principe hetzelfde als sport: dit zorgt ervoor dat je hormonen stabiel blijven en het kan zelfs helpen tegen acne.

troian

3. Orgasmes maken je slimmer.
Het woord ‘slimmer’ is misschien wat lastig te definiëren, maar volgens onderzoek verbetert een orgasme de bloedsomloop, het zuurstofgehalte en de voedingsstoffen in je hersenen. Andere activiteiten als het oplossen van puzzels stimuleert maar een deel van de hersenen, terwijl een orgasme álles beslaat.

4. Seks laat je rustiger voelen.
Je lichaam maakt endorfinen aan tijdens de seks, wat ook gebeurt tijdens een work-out. Dit ontspant je lichaam, waardoor je je kalmer, relaxed en vaak ook gelukkiger voelt.

5. Seks is goed voor je gezondheid.
Zoals je waarschijnlijk al weet is het krijgen van een orgasme ook al goed voor je, al is dit geen must tijdens de seks. Seks überhaupt al kan ervoor zorgen dat je beter slaapt, je spieren aangesterkt worden én de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk lager wordt.

sekss

6. Je zelfvertrouwen gaat omhoog van seks.
Misschien heb je dit in de praktijk al gemerkt. Zodra je weet dat je iemand opwindt en deze persoon je aantrekkelijk vindt, kan dit een enorme boost zijn voor je zelfvertrouwen, waardoor je je speciaal voelt en geliefd. Score!

7. Seks brengt je dichter bij je partner.
Seks is niet alleen intiem op een fysieke manier, maar ook emotioneel. Tijdens een orgasme komt het stofje oxytocine vrij, een hormoon dat gelinkt wordt aan het verbinden van personen én een plezierig gevoel. Het maakt dus zowel jullie fysieke als emotionele band sterker.

Reageer op artikel:
7 redenen om meer seks te hebben
Sluiten