Vivian
Vivian Love & Life 11/12/2017

7 redenen om niet meer achter je crush aan te zitten

In plaats van gewoon op je crush af te stappen, fantaseer je er alleen maar over. Je overanalyseert alles wat hij of zij zegt, flirt middels Instagram-likes en je denkt dat elk van zijn of haar inspirerende Facebook-posts over jou gaat. Het lijkt allemaal iets te betekenen, terwijl dit in de werkelijkheid vaak niet zo is.

Door iemand achterna te zitten die niet geïnteresseerd in jou is, kom je helemaal nergens. Je rent alleen maar rondjes om je eigen hart. De waarheid is: wanneer iemand jou leuk vindt, merk je dat. Als je crush je nul signalen geeft, is hij of zij óf heel goed in dat verbergen, óf vindt jou niet leuk op die manier.

In dat geval is het beter om de jacht te staken. Deze 7 redenen helpen je beter begrijpen waarom.

1. Als je iemand moet overhalen om je leuk te vinden, is het niet meant to be. Ten eerste is natuurlijk de vraag of je iemand kunt verleiden je leuk te vinden; ten tweede is de vraag of je dit echt wil. Waarom zou je iemand overhalen om met je te daten, terwijl er genoeg mensen in de rij staan om een hapje met je te gaan eten?

2. Je gaat zo op in je verliefdheid, dat je vergeet wat echt belangrijk is. Je brengt nauwelijks tijd meer door met je vriendinnen en familie, waardoor je onvergetelijke momenten met ze mist.

3. Je geeft je hart aan iemand die dit niet verdient. Blind door verliefdheid zie je niet in dat jouw crush je liefde niet beantwoordt. Wanneer iemand ook verliefd op jou is, zul je dat merken. Die persoon zal er alles aan willen doen om bij jou te kunnen zijn. Dát is de persoon die jouw hart verdient.

4. Je verspilt je tijd. We kunnen eromheen draaien, maar uiteindelijk verspil je je tijd door de hoop te houden dat je crush ook verliefd zal worden op jou. In plaats van elke dag weer tot twee uur ’s nachts te wachten op een berichtje, kun je veel leukere dingen doen. Ga gezellig met je vrienden op pad of verwen jezelf met een warm bad.

5. Je maakt jezelf helemaal gek. Je checkt constant of je crush online is op Facebook en blijft wachten tot die WhatsApp-tekens eindelijk eens blauw worden en er ‘aan het typen’ komt te staan. Je denkt 24/7 aan hem of haar.

6. Het is vermoeiend. Natuurlijk, verliefd zijn kan het beste gevoel van de hele wereld zijn. Maar het kan ook flink uitputtend zijn. Je houdt je telefoon constant bij de hand, want je verwacht elk moment een berichtje. Elke keer dat je telefoon een geluidje maakt, hoop je dat het je crush is.

7. Je pijnigt jezelf. Hoe lang je ook wacht, dat berichtje blijft uit. Je moet jezelf ervan weerhouden een tweede berichtje er achteraan te sturen, maar uiteindelijk geef je tóch toe. En dan begint het weer opnieuw. Je houdt je telefoon constant bij de hand en wacht op antwoord, waar je natuurlijk weer een halve eeuw op kunt wachten. Deze video laat precies zien hoe dat voelt.

Uiteindelijk is het gewoon zo dat je iemand niet zou moeten overtuigen om je leuk te vinden. Je wilt iemand die jou leuk vindt om wie je bent. Verspil je tijd niet door constant op je telefoon te kijken of je crush je al heeft ge-sms’t. Laat dat ding thuis, ga naar buiten, ga naar de kroeg met vrienden: leef je leven. En je zult zien dat de liefde jou zal vinden.

10 Herkenbare emoties voor iedereen die ooit een crush heeft gehad

Reageer op artikel:
7 redenen om niet meer achter je crush aan te zitten
Sluiten