Josca
Josca Career 10 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

7 redenen waarom je collega’s eigenlijk je beste vrienden zijn

Om deze redenen zijn je collega’s stiekem de beste vrienden die je je kunt wensen.

1. Jullie klagen samen over werk

Natuurlijk, als je je werk niet leuk vond zat je hier niet, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Je vriendinnen buiten je werk om begrijpen je struggles nóóit zo goed als je collega’s.

Alleen met je collega’s kun je hier ellenlang over zeuren. Je andere vrienden hadden allang gevraagd waarom je nog geen ontslag hebt genomen, maar je collega’s snáppen je gewoon.

Onderzoek wijst uit: leuke collega’s zijn even belangrijk als goed salaris

2. Ze maken je aan het lachen

Ook al komt het door een roddel over een andere collega, af en toe lig je helemaal in een deuk met je collega’s, waardoor je dag verrassend genoeg ook wat minder lang lijkt te duren.

3. Je collega’s staan achter je

Ze snappen waarom je even niet gestoord wil worden omdat je druk bezig bent, ze begrijpen het als je een paar uurtjes extra doorwerkt en ook als het je even teveel wordt. Dan staan ze altijd voor je klaar om je een peptalk te geven of je desnoods zelfs wat werklast te ontnemen.

4. Ze kunnen je opvrolijken

Zelfs als je geen zin hebt om naar je werk te gaan, verzacht de gedachte dat je het weer leuk gaat hebben met je collega’s het een beetje. Dadelijk kunnen jullie weer stiekem onder werktijd praten over die nieuwe aflevering van Game of Thrones, tot grote ergernis van je collega die de serie niet kijkt.

Mis je jouw collega’s? 6 dingen om de team spirit levend te houden

5. Je kent hun gewoonten

Je weet wat je collega’s graag eten als lunch, je weet wanneer ze dat het liefst eten en je weet ook wat ze liever niet in hun maaltijdsalade stoppen of welk broodbeleg hun guilty pleasure is.

Daarnaast weet je ook dat één van je collega’s vaak liedjes neuriet en hele opera’s afspeelt in zijn of haar hoofd tijdens het werk en dat een ander graag met zijn pen klikt. Jullie weten al deze gewoontes van elkaar. Een beetje zoals beste vrienden, right?

6. Je brengt veel tijd door samen

Je bent gewoon hele werkdagen samen en hoort daarbij van alles over elkaars leven. Jullie werken niet alleen samen, maar spreken daarnaast ook nog wel eens af voor een drankje of een filmavond. Als je zoveel tijd met elkaar kunt doorbrengen, moet je wel goede vrienden zijn.

7. Jullie hebben soortgelijke interesses

Natuurlijk hoeft dit niet altijd, maar als je een werkplek deelt, is de kans groot dat jullie interesses ook op elkaar lijken. En zo niet, dan staan jullie er altijd open voor om elkaars interesses te leren en misschien wel tot nieuwe inzichten te komen.

Zo ben je binnen no time vrienden met collega’s van je nieuwe baan

Reageer op artikel:
7 redenen waarom je collega’s eigenlijk je beste vrienden zijn
Sluiten