7 redenen waarom je in 2017 écht eens naar Lanzarote moet gaan

Love & Life

7 redenen waarom je in 2017 écht eens naar Lanzarote moet gaan

De Canarische eilanden kennen we inmiddels wel een beetje, maar opmerkelijk genoeg staat misschien wel het mooiste eiland minder in de schijnwerpers. Dat geeft jou alle kans om het eiland nú te ontdekken voordat het overspoeld wordt met toeristen. Je kunt er daarnaast goedkoop heen, want easyJet vliegt vanaf februari eindelijk naar Lanzarote.

Hierbij zeven redenen waarom je nu echt eens naar Lanzarote moet gaan!

1. De opmerkelijke maanlandschappen

In tegenstelling tot haar groenere zusje Tenerife, is Lanzarote dé bestemming voor iedereen met een fascinatie voor maandlandschappen – zonder een enkeltje Mars One te hoeven boeken. Denk aan statige gebergtes, een cactus hier en daar, een kameel op de achtergrond en zand variërend van diep oranje tot zwart. Bezoek Nationaal Park Timanfaya voor diverse kraters en lavastromen, en vergeet ook zeker niet het panoramische uitzicht vanaf Mirador Del Rio.

Timanfaya National Park lanzarote1

2. Maar dan wél met helderblauw zeewater

Yep, een maan met prachtig strand, een aantrekkelijk blauwe zee en alle ruimte om je handdoek neer te leggen. Het zou nog wel eens aan kunnen voelen alsof je op een filmset rondloopt, maar met een ligging ter hoogte va Marokko is het hier altijd heerlijk warm en kun je ook gewoon in de winter lente vieren op het strand.

people enjoying life at smaller bay of Papagayo Beaches lanzarote2

3. Die ene grot van al die prachtige foto’s

Grote kans dat je ‘m al eens op het wereldwijde web voorbij hebt zien komen: de blauwe lagune van Jameos del Agua. In tegenstelling tot veel andere grotten is dit natuurverschijnsel – gevormd door lavastromen – heerlijk levendig, met enorm helder water en duizenden albinokrabbetjes op de bodem. Vanwege het water in het ondergrondse meer, heeft zich er een natuurlijke en man-made oase gevormd om deze plek heen. Zo vind je er het onderstaande meer (ook beroemd op Instagram), een palmentuin, een vulkanen-museum en zijn er zelfs regelmatig bijzondere events en concerten.

lanzarote5

4. Heerlijk Spaanse sferen, van het eten tot de eilandbewoners

Spanje gaat immer gepaard met een grote aandacht voor de keuken en een mooie dosis temperament. Als onderdeel van dit gezellige land, vind je dit gelukkig óók op Lanzarote terug. De keuken van Lanzarote bestaat uit een basis van Spaanse gerechten, beïnvloed door tevens Noord-Afrika als Latijns Amerika. Lanzarote doet het verder op alle gebieden goed: of je nou meer van de tapas, vlees, vis of groenten bent!

Fried squid rings (Calamares ? la Romana) and papas arrugadas lanzarote3 promenade and shops sunset beach resort Canary Islands

5. Wijngaarden zoals je ze nog nooit hebt gezien

Hoewel het er altijd warm is, staat er wel een goed briesje op het eiland. Omdat deze wind en droogte nou niet helemaal de grootste vrienden zijn van de wijngaarden, vind je de wijngaarden van Lanzarote veelal in bijzondere kuilen die helemaal binnen het maanlandschap passen. De struiken worden omgeven door een aantal lavastenen om de wind af te leiden en ook zorgt zo’n kuil er natuurlijk voor dat het water de planten beter bereikt. Erg bijzonder om zelf te zien.

large vineyards near volcanic mountains

6. Je kunt het hele eiland met de auto verkennen

Het Spaanse eiland heeft een ideale oppervlakte om met een auto te verkennen en spontane tripjes te maken. Aan iedere kant van het eiland is wel weer iets nieuws te beleven en je rijdt in één uur van de ene naar de andere kant.

Street in Lanzarote lanzarote4

7. Voordelige tickets

In tegenstelling tot de meeste landen die óók tijdens de koudere periodes lekker warm zijn, is Lanzarote voor stukken fijnere prijzen te bereiken. Zo heeft easyJet het eiland aan de bestemmingen toegevoegd, en vliegt er vanaf februari naartoe. Vergeet ook zeker niet de easyJet sale in de gaten te houden; deze duurt tot en met 12 januari 2017 en biedt tot 25% korting op 800.000 stoelen door heel Europa! Zie easyJet.com/nl voor de voorwaarden.

In samenwerking met easyJet