Anne-Margreet
Anne-Margreet Love & Life 1 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

7 tekenen dat je misschien niet meer verliefd bent

Hoe pijnlijk dat ook is voor de ander, soms komt het voor dat je gewoon niet meer verliefd bent. Je hoeft natuurlijk niet bij iedere hobbel in de weg een einde aan je relatie te maken, maar als de vlinders écht zijn verdwenen dan kun je er maar beter eerlijk over zijn. Twijfel je? Deze 7 tekenen zouden er op kunnen wijzen dat je niet meer verliefd bent:

1. Je krijgt weer oog voor anderen
Als je oog steeds vaker valt op iemand anders en je merkt dat je nieuwsgierig bent naar wat de markt nog meer te bieden heeft, dan is het misschien tijd om eens kritisch naar je relatie te kijken. Natuurlijk is het niet erg om een aantrekkelijke persoon op te merken of zelfs af en toe een beetje te flirten, maar als je continu aan het vergelijken bent dan kan het zijn dat er meer aan de hand is.

2. Je voelt geen fysieke kriebels meer
Als je niet meer verliefd bent, dan kan het voelen alsof de vlinders die eens in jouw onderbuik verbleven massaal de benen hebben genomen. Vroeger hoefde je maar aan de ander te denken en je kreeg een plezierige kriebel, nu lijkt geen lief berichtje of romantisch gebaar dit fijne gevoel meer te kunnen veroorzaken. Hoewel het helemaal niet gek is om je niet 24/7 verliefd te voelen, kan de afwezigheid van fysieke kriebels betekenen dat ook je verliefdheid de benen heeft genomen.

3. Jullie hebben (bijna) geen seks meer
Seks was ooit iets van jullie twee, maar de laatste tijd voelt het alsof jullie bed bestaat uit twee verschillende eilandjes. Hoewel het helemaal niet raar is als de frequentie niet meer zo hoog is als in het begin van jullie relatie, drijven jullie op deze manier alleen nog maar verder uit elkaar.

4. Je lover is je beste vriend geworden
Het is normaal dat je partner uiteindelijk ook je beste vriend wordt. Maar wanneer je alleen nog maar van de ander houdt en geen verliefde gevoelens meer voor hem of haar koestert, dan heeft de romantiek plaatsgemaakt voor een vriendschap. We zeggen niet dat je nooit meer samen een filmmarathon mag houden of mag plassen met de deur open; zolang je daarnaast maar genoeg doet om het spannend te houden.

5. Je begint je te ergeren aan eigenschappen die voorheen schattig waren
Vroeger vond je het schattig dat hij snurkt als hij een pilsje te veel op heeft, of een beetje onhandig is. Nu halen die ‘schattige’ eigenschappen het bloed onder je nagels vandaan. Dat liefde blind is blijkt wel wanneer de vlinders verdwijnen en je de ander plotseling in een heel ander daglicht ziet. Als alles wat je partner doet ineens vervelend en irritant is, dan heb je misschien wel een probleem.

6. Je hebt het gevoel dat er iets mist
Je weet niet wat het is, maar je hebt constant het gevoel dat er iets mist. Het is niet gemakkelijk om je vinger er op te leggen, maar dit lege gevoel wijst er wel degelijk op dat er iets niet helemaal lekker zit in je relatie. Praat er over met de ander om er achter te komen wat het precies is dat je dwars zit.

7. Je voelt je niet meer aangetrokken tot de ander
Je ontwijkt lichamelijk contact en moet er niet aan denken om intiem te zijn met de ander. Daar waar je voorheen niet van elkaar af kon blijven, lijk je er nu totaal geen moeite mee te hebben. Als je smoesjes begint te bedenken om de ander niet aan te hoeven raken, wijst alles er op dat de verliefdheid is verdwenen.

Weet je eigenlijk wat er gebeurt met je lichaam als je verliefd bent? Achter deze 11 dingen die veranderen in je lichaam, zit gelukkig een wetenschappelijke verklaring:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 tekenen dat je misschien niet meer verliefd bent
Sluiten