Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 4 jun 2018
Leestijd: 5 minuten

Met deze 7 tips haal je het beste uit je twintiger jaren

Als we het het hebben over je twintiger jaren dan draait deze periode voor de meeste mensen om het uitvogelen van dat ding dat ‘volwassenheid’ heet. Het is een periode van veel fouten maken, proberen en leren.

Je groeit in deze jaren (hopelijk) uit tot de volwassene die je wilt zijn. Dit betekent dat je leert dat je je dromen niet waar kunt maken als je al je vrije tijd besteedt met Gossip Girl bingen (op z’n tijd mag dat natuurlijk wel). Je wilt niet terugkijken op je twintiger jaren met het besef dat dat kleine beetje moeite je honderd keer dichter bij je doel had kunnen brengen. Sta op en kom in actie, meid! Omdat dit al ingewikkeld genoeg is helpen we je een stukje op weg door zeven dromen voor je op een rijtje te zetten.

You’re welcome.

1. Verhuis naar de stad van je dromen

Wanneer je denkt aan de baan, het huis of het salaris van je dromen dan denk je waarschijnlijk ook aan een bepaalde stad. Channel je innerlijke Carrie Bradshaw en vraag jezelf af wat zij zou doen. Inderdaad, verhuizen! Je droom waarmaken gaat waarschijnlijk niet gebeuren vanuit je zolderkamertje. Werk naar je droom toe door te sparen en een stad te kiezen waar jij energie uit haalt. Dit is natuurlijk niet iets wat je binnen twee dagen hebt gedaan, zeker niet als je droomstad buiten Nederland ligt, maar een long-term goal als deze is iets wat ervoor zorgt dat jij je dromen volgt.

2. Ontmoet een van je idolen

We durven te wedden dat je iemand hebt tegen wie je enorm opkijkt. Of het nou Donatella Versace, Anna Nooshin of Justin Bieber is, hij of zij heeft iets gedaan of opgericht wat jij tof vindt. Het ontmoeten van je idool in je twintiger jaren gaat je helpen je doel te bereiken, omdat je in deze fase van je leven weet wat voor vragen je moet stellen. Het lijkt vaak zo dat je idool met twee vingers in zijn of haar neus het ultieme succes heeft behaald, maar dat is natuurlijk nooit het geval. Als je dit hoort helpt het je je eigen pad naar succes te creëren. Daarnaast is een kiekje met je idool ook leuk voor die extra likes op Instagram.

3. Werk voor je favoriete bedrijf

Een major key alert om alles uit je twintiger jaren te halen is door te gaan werken bij je favoriete bedrijf. Hoe dan, vraag je je af? Door stage te lopen, cv’s uit te sturen, te netwerken, te solliciteren, door ervaring op te bouwen, door bloemen te sturen naar HR. Doe alles wat nodig is om jezelf binnen te werken bij dat bedrijf. Waarom? Omdat het ontzettend moeilijk is de baan van je dromen te vinden. Je twintiger jaren zijn ervoor om ervaring op te bouwen in ‘de echte wereld’ en dit gaat je helpen om later niet huilend wakker te worden als je wekker op maandagochtend 07:00 afgaat.

Meer tips! Adem in, adem uit – laat deze 10 dingen los in je twenties

4. Maak van je passie je beroep

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar in je twintiger jaren heb je de mogelijkheid om te doen wat je leuk vindt. In deze periode heb je nog de tijd en ruimte om te kijken of je je brood kan verdienen door te doen wat je leuk vindt. Geen enkele professional is geboren als professional. Van bloemschikker tot Olympisch kampioen, het enige wat je nodig hebt is een dosis motivatie. Als jij dit ook hebt, go for it.

5. Bezoek plekken bovenaan je bucket list

Kijk, we begrijpen dat je misschien denkt dat je op je 23ste in een corner office op de bovenste verdieping van die ene wolkenkrabber in New York moet werken maar in je twintiger jaren heb je nog tijd om de wereld te zien. Je hoeft niet meteen carrière te maken, dat komt echt nog wel. Maak van je paspoort je beste vriend en koop een ticket naar die ene plek waar je ‘s nachts van droomt. Of je het nou in je eentje doet of samen met je vrienden, dit is dé periode om in een vliegtuig te stappen.

6. Ga op jezelf wonen en wees onafhankelijk

Wat ben je als je op jezelf woont in een kleine, ietwat rommelige en oude studio met minimaal zonlicht in een achterbuurt naast  een enge buurvrouw? Een winner in life. Weet je waarom? Omdat het jóuw kleine, oude studio is. Jij zorgt voor jezelf, je bent onafhankelijk, hebt een dak boven je hoofd en eten op je bord. You go girl. Het is niet vanzelfsprekend dat je in je twintiger jaren al in een villa woont in Amsterdam Oud-Zuid en elke dag kaviaar eet. Maar die eerste stappen die je zet naar onafhankelijkheid zorgen voor voldoening en je weet dat die villa er wel komt.

7. Vind jezelf

Je Yoga-instructeur heeft het vast altijd over ‘jezelf vinden’ en dat klinkt misschien super logisch, maar het is niet vanzelfsprekend. Het is iets wat essentieel is in je twintiger jaren omdat er zoveel in je leven verandert. Manieren om jezelf te vinden zijn door nieuwe ervaringen op te doen, te reizen en door te leven in het moment. In deze jaren heb je nog alle ruimte om hier tijd in te steken en doe dit vooral, ook al moet je dit doen door elke avond even in de kroeg te zitten. Als je niet weet wie je zelf bent dan gaat het moeilijk worden echt succesvol te worden in je dertiger jaren.

 

En dat was ’em! Onze zeven dromen om na te jaren in je twintiger jaren zodat je alles uit je leven kunt halen. Gewapend met deze kennis ben je nu in staat om je doelen goed te bepalen, jezelf de tijd te geven, om te leren en te starten met het najagen van je dromen!

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze 7 tips haal je het beste uit je twintiger jaren
Sluiten