Suze van As
Suze van As Beauty 22 feb 2017

7 tips en makkelijke gadgets voor gezonder haar

Hoe zorg je er nou precies voor dat je haar mooi en gezond blijft? De shampoofles belooft van alles, maar er zijn nog veel meer (en betere middeltjes) die kunnen helpen!

Vooral na een aantal bleek-sessies om de perfecte pastel-tint te krijgen of bijvoorbeeld zonnige vakantie, is je haar wel toe aan wat verzorging. Zelfs als er op je shampoo en conditioner woorden staan als ‘care’ en ‘repair’, betekent dit niet altijd voldoende verzorging voor je beschadigde lokken. Vandaar dat we vandaag zeven tips delen voor gezonder haar. Lees mee en leer!

1. Gebruik een speciale handdoek die extra snel droogt

Het is zo ontzettend veel beter voor je haar om het op een natuurlijke manier te laten drogen. Tegenwoordig zijn er gelukkig steeds meer handdoeken op de markt die ervoor zorgen dat je haren sneller drogen, en het ook nog eens fijner maken voor het stylen. Je haar wordt er minder pluizig van en breekt minder snel af. Denk bijvoorbeeld aan de Turbie Towel of Aquis’ Waffle Turban.

2. Weet hoe je droogshampoo moet gebruiken

Het is super belangrijk dat je droogshampoo niet ‘echt’ in je haar blijft zitten, en goed verdeeld wordt. Spuit alleen wat droogshampoo op je aanzet en klop, föhn of borstel het daarna weg.

3. Toner is key

Je frisse nieuwe haarkleur kan helaas snel vervagen. Gelukkig bestaat er zoiets moois als toners. Deze middeltjes bevatten genoeg kleur om bijvoorbeeld een oranje gloed weer koud te maken, zonder je haar te beschadigen. Vraag je kapper om hulp voor de juiste kleur en applicatie.

4. Natuurlijke oliën

Onder andere amandelolie en kokosolie doen je haren weer helemaal opleven. Nadat je haren gebleekt zijn (en dan hebben we het echt niet alleen over witblonde haren), zijn je lokken gestript van hun natuurlijke oliën. Het kan daarom geen kwaad om een klein beetje olie in je haarpunten te doen. Het resultaat zijn mooie, zachte en glanzende haren. Voor een echte haarbehandeling kun je ook deze oliën over (bijna) je hele haar verdelen en een nachtje laten zitten voor je wasbeurt. Wel extra goed wassen natuurlijk!

5. Vergeet je dode puntjes niet

Al die dode haarpunten zorgen voor een onverzorgd en pluizig resultaat. Het is zonde van je gezonde haren, dus hou je gespleten haarpunten gewoon goed in de gaten. Zonder deze irritante plukjes oogt je hairdo veel levendiger en is het makkelijker om te stylen. En laat je ook niet misleiden: gespleten haarpunten kun je niet weer nieuw leven inblazen, deze moet je gewoon afknippen.

6. Slaap op zijde

Van gewone kussenslopen kan je haar sneller geïrriteerd of in de knoop raken. Aangezien zijde zo zacht is, glijdt je haar gewoon rustig langs elkaar heen zonder te gaan klitten. De volgende ochtend hoef je minder te borstelen en is je haar weer helemaal happy.

7. Kies de juiste haarborstel

Er wordt constant gepraat over dure merken die beloven dat je er gerust natte haren mee kunt uitkammen zonder voor extra schade te zorgen. Het kan natuurlijk veel goedkoper, want de simpele, harige borstels zijn eigenlijk net zo goed en kosten een paar euro. Key blijft om je haren zo min mogelijk te borstelen als ze nat zijn. Zorg er trouwens vooral voor dat je haarborstel geen metalen pinnen heeft, want deze zijn funest voor je haren.

elle

Reageer op artikel:
7 tips en makkelijke gadgets voor gezonder haar
Sluiten