Zita Vervoort
Zita Vervoort Beauty 13 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

7x make-up tips voor mensen met een droge en gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt ben je er vast van op de hoogte dat teveel make-up dragen geen goed idee is. Heb jij sinds kort last van een droge huid? Dan zou kunnen komen door het weer. Tijdens de wintermaanden krijgen we namelijk bijna allemaal last van een drogere en meer gevoelige huid. Maar geen paniek, NSMBL heeft tips.

Rood, droog en jeuk: allemaal tekenen dat je een gevoelige huid hebt. Wij delen zeven tips voor zodat je alsnog make-up kan dragen.

Make-up en een gevoelige huid

Wanneer je een gevoelige huid hebt en je plamuurt je hele gezicht vol met foundation merk je al snel wat de negatieve gevolgen zijn. Je huid gaat schilferen en wordt rood en gevoelig. Het is moeilijk om te achterhalen wat precies de oorzaak is waardoor je huid zo gevoelig is, maar er zijn wel tips die je kunt uitproberen.

Als je een slechte of gevoelige huid hebt, lijkt make-up uit den boze. We horen je denken: wat kan je hier dan wel aan doen? Gelukkig zijn er een aantal dingen waarmee je kan voorkomen dat je huid om hulp schreeuwt. De onderstaande tips komen van Joëlle Nonni, de Skin Health Education Workshop Manager bij Avène’s hydrotherapy center.

1. Je gezicht primen voor je make-up op doet

Dit is misschien wel de belangrijkste tip: bereid je gezicht op de goede manier voor voordat je je make-up opdoet. Heb je een gevoelige huid? Dan is het heel belangrijk dat je je huid goed hydrateert.

Dit gaat verder dan elke avond een simpele crème opsmeren. Spray elke dag wat lauwwarm water op de plek waar je make-up doet, zo verzorg en verzacht je je huid. Je kan het ook op een tissue sprayen en die vervolgens op je gezicht leggen (voor ongeveer tien minuten). Doe vooral eens onderzoek naar de juiste skincare producten. Je huid zal je dankbaar zijn.

2. Minerale en biologische make-up zijn niet altijd beter

Hoewel je er misschien vanuit gaat dat biologische make-up veel beter is voor je huid, is dit niet altijd het geval. Kijk altijd naar de lijst met ingrediënten. Als er parfum inzit en één of meer conserveringsmiddelen, dan is het bijvoorbeeld al niet meer veilig.

3. Vaste make-up is veiliger

Foundations in bijvoorbeeld stick-vorm zijn over het algemeen makkelijker te maken en hierdoor ook veiliger. Dit komt omdat ze geen water bevatten. Water is een goede bron waar bacteriën zich in kunnen nestelen. Make-up op waterbasis kan je dus beter vermijden.

4. Kijk naar de vervaldatum

Een ding wat we vaak over het hoofd zien op make-up producten is de vervaldatum. Het is een klein symbooltje wat ‘6M’ of ’12M’ zegt (dit betekent zes maanden of twaalf maanden). Nadat je het product hebt geopend is het product dat aantal maanden wat erop staat houdbaar. Het is erg simpel en heel belangrijk. Gooi die foundation van vijf jaar terug dus maar weg.

5. BB cream in plaats van een zware foundation

Kleurstoffen bevorderen de droogheid in je huid. Een BB cream bevat minder kleurstoffen wat dus automatisch ook beter is voor je huid. Gebruik ook weinig tot geen foundation in poedervorm. Deze zorgt ervoor dat al het vocht uit je huid wordt gezogen, waardoor je dus een droge huid krijgt. Als je toch niet zonder je poeder kan, zorg er dan voor dat je al het overtollige poeder van je kwast tikt.

6. Gebruik sponsjes, maar kijk uit voor latex

Sponsjes zijn de beste tool om je make-up mee aan te brengen. Sponsjes maken je huid heel glad, zelfs als je wat putjes in je huid hebt. Vooral voor het bedekken van rimpels zijn sponsjes je redding. Het is echter wel belangrijk om sponsjes zonder latex te gebruiken. Deze kunnen de huid namelijk heel erg irriteren.

7. Kijk uit met hoog-gepigmenteerde make-up

Veel oogschaduw heeft een hoge pigmentatie. Hoe meer kleur je gebruikt, hoe groter de kans dat je er een reactie op krijgt. Gebruik dus liever oogschaduwkleuren als wit en beige. Hetzelfde geldt voor lippenstift die bijvoorbeeld knalrood is. Hier zit een hoop pigment in, waardoor je lippen uitdrogen.

Elle

Reageer op artikel:
7x make-up tips voor mensen met een droge en gevoelige huid
Sluiten