Laura Gommans
Laura Gommans Post 15 jun 2017

7 tips om je badkamer om te toveren tot spa

Na een lange dag is er weinig lekkerders dan het nemen van een warme douche of een warm bad. Het liefst zou je elke avond een bezoekje brengen aan een spa of hammam, want in je eigen badkamer is het toch nét niet hetzelfde.

Gelukkig kan je een hele hoop doen om ook in je eigen huis het luxe en rustgevende gevoel van een spa te creëren. Dat ultieme herboren gevoel dat je hebt na een diepe reiniging in een hammam. Hoe simpel je badkamer ook is, wij weten zeker dat je hem om kunt toveren tot een heerlijke ruimte waar je helemaal tot rust komt. Daar hoef je echt geen gigantische badkamer voor te hebben!

Shine a light

Er wordt vaak onderschat hoe belangrijk belichting is voor de juiste sfeer. Het is veel gezelliger als je het ‘grote’ licht uitlaat, en voor wat zachter licht zorgt. Kijk wel uit: je kan niet zomaar extra lampen in je badkamer zetten! Kies in plaats daarvan voor een paar heerlijke geurkaarsen. Wat kaarsen of waxinelichtjes op de rand van je bad of op een plankje laten de ruimte volledig anders aanvoelen.

Ga voor de juiste geur

Geuren roepen de sterkste herinneringen op, en in spa’s ruikt het altijd bijzonder lekker. Steek een half uur voordat je in bad gaat of gaat douchen een lekkere geurkaars aan, of zorg dat er geurstokjes in je badkamer staan. Met de The Ritual of Hammam collectie van Rituals waan je je bijvoorbeeld meteen in een Marokkaanse spa.

Ruim op

We weten niet hoe het met jullie zit, maar onze badkamer kán nog weleens een troepje zijn. Plankjes vol met al je verschillende haarproducten, tandenborstels in het zicht, handdoeken aan haakjes… Dat kan allemaal afleiden van je rust. Zorg dus dat alles netjes opgeborgen is!

Gebruik de juiste producten

In een spa gebruiken ze natuurlijk niet zomaar de combi douche-gel van de budgetsupermarkt. De juiste badproducten maken een wereld van verschil, maar dat hoeft helemaal geen fortuin te kosten. Bij Rituals vind je bijvoorbeeld de heerlijke The Ritual of Hammam collectie, die je zowel met de verzorgende ingrediënten als met de heerlijke geur naar een echte spa transporteren. Niet alleen de geur van de producten zorgt voor een spa-geur, maar ook de verpakking straalt luxe uit door het gebruik van de juiste kleuren zoals je die tegenkomt in een hammam. Daarom hoef je ze niet weg te stoppen in een kastje, maar geven ze juist een heerlijk luxe gevoel aan je badkamer.

Geef je badkamer een make-over

We besteden veel aandacht aan de inrichting van ons huis, maar de badkamer nemen we vaak voor lief. Denk eens na over het kleurenschema in je badkamer. Van welke kleuren word je rustig? Je mag best voor iets onconventioneels gaan. Donkerblauw? Forest green? Met andere tegels, een ander behangetje of een lik verf kun je een totaal andere ruimte creëeren, maar kleiner beginnen kan ook: vervang dat saaie douchegordijn eens voor een exemplaar waar je gelukkig van wordt.

Set the mood

Maak een fijne playlist van muziek waar je van ontspant. Dat kunnen je favoriete R&B liedjes zijn, maar er zijn ook genoeg playlists te vinden met van die heerlijke zen-muziek.

Groen

Badkamers ogen al snel steriel, maar je kan de ruimte veel natuurlijker aan laten voelen door er planten in te plaatsen. Ga bijvoorbeeld voor hangplanten die je aan je verwarmingsbuizen hangt, een mooie palm in de hoek of een klimop op een plankje. Het maakt een wereld van verschil!

In samenwerking met Rituals

Reageer op artikel:
7 tips om je badkamer om te toveren tot spa
Sluiten