Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Career 8 dec 2016
Leestijd: 3 minuten

7 tips om je dag uitgerust én productief te beginnen

Waar we ‘s ochtends het liefst fris en fruitig wakker worden, is de realiteit helaas een stuk minder mooi. Het lijkt soms net alsof we uit een coma ontwaken wanneer het irritante geluid dat onze wekker produceert in onze oren luidt. Tijd om hier wat aan te doen. Je dag goed beginnen is lang niet zo moeilijk als het lijkt.

Met deze 7 tips zal jij je dag uitgerust én productief te beginnen, waar je de rest van de dag alleen maar profijt van zal hebben. Een goed begin is immers het halve werk.

1. Lees een half uurtje voor je gaat slapen

Als je ‘s ochtends uitgerust wakker wilt worden, is een goede nachtrust vanzelfsprekend een must. Volgens onderzoek zou lezen helpen om je hersenen te ontspannen, dus kun je voor je gaat slapen het best dertig minuten een boek of tijdschrift lezen. Drink ook gelijk een glas water, zodat je goed gehydrateerd in slaap valt.

Slaap je slecht? Deze 7 fouten maakt iedereen voordat je naar bed gaat

2. Probeer acht uur slaap te krijgen

Mensen hebben gemiddeld acht uur slaap per nacht nodig om goed uitgerust wakker te worden, dus zorg ervoor dat je deze ook krijgt. Natuurlijk hebben sommigen ook genoeg aan een uurtje minder, maar als jij denkt dat je met zes uur slaap in topconditie kunt zijn heb je het waarschijnlijk mis.

Toch niet genoeg geslapen? Het kan helpen om te mediteren of yoga nidra te beoefenen om een energiekick te krijgen. Wist je dat 10 minuten mindfulness gelijk staat aan 44 minuten slaap?

3. Drink gelijk een glas water wanneer je wakker wordt

Tijdens je slaap gaat je vochtgehalte omlaag, wat je weer goed kunt maken door meteen een glas koud water te drinken als je wakker wordt. Dit is belangrijk omdat je minder productief bent wanneer je niet goed gehydrateerd bent.

5 dingen die gebeuren als je direct na het opstaan een glas water drinkt

4. Drink een kopje zwarte koffie

In een kopje zwarte koffie zit, naast cafeïne, een hoop antioxidanten die je beschermen tegen allerlei ziektes. Geen koffieliefhebber? Dit werkt misschien niet wel beter dan koffie drinken.

5. Zorg voor wat beweging op de vroege ochtend

Of je nu naar de sportschool gaat of enkel de hond uit gaat laten, ‘s ochtends bewegen zorgt ervoor dat je hersenen dopamine en serotonine produceren en je blij wordt.

6. Neem wat tijd om uit te rusten

In plaats van gelijk je Instagram-feed te bekijken, kun je ‘s ochtends beter wat tijd nemen om uit te rusten zónder beeldschermen. Ga bijvoorbeeld iets lezen of muziek luisteren.

Kan je het beste ’s ochtends of ’s avonds sporten? Dit is het antwoord

7. Neem een douche en trek iets leuks aan

Een douche is sowieso een goed begin van je dag, want je komt er altijd beter onder vandaan dan dat je eronder ging. Het schijnt ook dat wanneer je iets leuks aantrekt, je blijer en productiever bent dan wanneer je een slonzige oude trui aantrekt.

Zorg er dus voor dat je ‘s ochtends wat tijd vrijmaakt om een (koude!) douche te nemen en je leuk aan te kleden, je zal er de rest van de dag profijt van hebben.

10 gewoonten die je stiekem minder productief maken

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 tips om je dag uitgerust én productief te beginnen
Sluiten