admin
admin Food 7 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

7 tips om vegetarisch eten makkelijker te maken

Het heeft vast al vaak door je hoofd gespookt om vegetarisch te gaan eten. Je wordt tegenwoordig zo vaak geconfronteerd met alle negatieve effecten van het eten van vlees, dat je eigenlijk wel bent overgehaald om het in ieder geval een kans te geven.

Je hebt al een berg aan artikelen gelezen, elke documentaire op Netflix gezien en voldoende kookboeken in huis met inspiratie; je zou zo kunnen beginnen.

Toch zijn er een aantal dingen die je tegenhouden om daadwerkelijk te starten met een vegetarisch dieet, waarvan je kleine budget vaak de grootste reden is. Maar als je het slim aanpakt, hoeft vegetarisch eten helemaal niet duur te zijn.

1. Plan je maaltijden van te voren
Zoek een moment in het weekend om een lijstje te maken met alle maaltijden die je de komende week wil eten. Maak daarna een boodschappenlijst, zodat je niet in de winkel pas gaat nadenken over wat je nodig hebt. Je koopt namelijk altijd in een impuls wanneer je geen duidelijk overzicht hebt van alles wat je nodig hebt en geef je dus te veel geld uit.

2. Maak genoeg zodat je restjes hebt
Het is makkelijk om tijdens het avondeten iets meer eten te maken en de restjes te bewaren voor andere dagen. Deze kun je dan eten tijdens de lunch of in de avond wanneer je een keer weinig tijd hebt om eten klaar te maken. Zo kom je ook minder in de verleiding eten te bestellen, wat ook weer scheelt voor je portemonnee.

3. Wees niet bang voor de vriezer
Er zijn producten en gerechten die je superlang kunt invriezen, zoals bijvoorbeeld soep. Koop ingrediënten wanneer ze in de aanbieding zijn of wanneer ze goedkoper zijn in een bepaald seizoen en vries ze in. Scheelt je een hoop geld en je hebt altijd iets in huis.

4. Koop de voordeelverpakking
Van heel veel producten heb je tegenwoordig een voordeelverpakking, zoals pasta, rijst, bonen en kruiden. Zulke dingen blijven lang goed en voordeelverpakkingen zijn in verhouding met normale verpakkingen een stuk goedkoper. Waarschijnlijk schrik je altijd van de hoeveelheid die er in een voordeelverpakking zit, maar dit komt echt op voordat het niet meer goed is.

5. Koop gedroogde bonen in plaatst van bonen uit blik
Wanneer je overstapt op een vegetarisch dieet, zijn bonen een essentieel onderdeel van je dieet om genoeg proteïne binnen te krijgen. En je denkt waarschijnlijk dat bonen uit blik goedkoop zijn, maar gedroogde bonen zijn nóg goedkoper. En hoe fijn is het als je zelf een voorraad hummus kunt maken, wat je in the end ook weer heel veel geld scheelt.

6. Laat je niet verleiden door verpakkingen waar ‘vegetarisch’ op staat
Je kunt er tegenwoordig bijna niet meer omheen; op elke verpakking staat nu wel een vegetarisch-label. Als je heel even nadenkt, betekent een vegetarisch dieet simpelweg dat je geen vlees meer eet; vegetarische koekjes van 8 euro zijn waarschijnlijk even ‘vegetarisch’ als de goedkopere koekjes van 1 euro. Alleen omdat er een label of sticker op zit betaal je meer, maar maakt iets niet meer of minder vegetarisch.

7. Ga minder uit eten
Deze tip is eigenlijk heel logisch, maar bespaart je echt veel geld. Daarnaast is het ook een stuk makkelijker om zelf je eten te bereiden, dan weet je ook zeker dat het 100% vegetarisch is. Wanneer je uit eten gaat of eten bestelt is het vaak een stuk lastiger om een keuze te maken en is de kans dat iets niet helemaal vegetarisch is best groot.

BRIT

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 tips om vegetarisch eten makkelijker te maken
Sluiten