Kim Ritskes
Kim Ritskes Love & Life 12 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

7 Tips om wél op tijd naar bed te gaan

We kennen het allemaal; je neemt jezelf voor om vroeg te gaan slapen omdat je echt energie nodig hebt of omdat je de dag erna vroeg wat moet doen en voor je het weet is het al ver na middernacht. Wat je precies gedaan hebt in de tussentijd is vrij zinloos (lees: Netflix, kamer opruimen of nagels lakken) maar toch lig je er weer laat in. Daarom, 7 tips om voortaan wel op tijd te gaan slapen.

1. Bedtijd zetten
De meeste volwassenen hebben zeker 7 tot 9 uur slaap nodig per nacht. Zet een vaste tijd voor jezelf waarop je in ieder geval in bed gaat liggen. Je lichaam went langzaam aan dit ritme en je zult merken dat je sneller in slaap kunt vallen.

2. Slaperig
Wacht niet tot je slaperig bent. Zo lang je namelijk actief bezig blijft zal je lichaam ook niet ontspannen, waardoor je het vermoeide gevoel alleen maar uitstelt. Ga in bed liggen en lees nog een boek of kijk wat ontspannende tv en je voelt dat je best een beetje moe bent.

3. Internet
Het internet is een prachtige bron van uren vermaak, maar je kunt het toch niet allemaal op een avond zien. Probeer een uur voor je gaat slapen jezelf los te koppelen van internet om wat rust in je hoofd te creëren.

4. Koffie
Dit is niet bepaald hogere wiskunde. Drink geen koffie of cafeïne houdende dranken een paar uur voor je gaat slapen (het liefst zelfs niet meer na je lunchpauze).

5. Natuurlijk wakker worden
Hoe fijn is het om uit jezelf zonder wekker wakker te worden? Precies, heel fijn. Als je een stabiel slaapritme hebt kun je na verloop van tijd uit jezelf wakker worden op een bepaalde tijd en dit zorgt voor een veel meer ontspannen begin van je dag. Zet wel een wekker voor de zekerheid.

6. Klaarmaken
Zorg dat je al een beetje in the mood komt door alvast je pyjama aan te doen, je make-up eraf te halen en je tanden te poetsen. Je geeft op die manier je lichaam de signalen dat je gaat slapen, waardoor het je ook echt makkelijker af zal gaan. Doe dit mogelijk zelfs direct na je avondeten.

7. Ritueel
Als je een soort ritueel voor het slapen voor jezelf opzet, raakt je lichaam hieraan gewend. Zet een kopje kruidenthee, lees een paar hoofdstukken uit een goed boek en kruip vast in bed na een warme douche.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.