Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Beauty 16 jun 2018

7 handige tips om er uitgerust uit te zien terwijl je slaaptekort hebt

We hebben er allemaal wel eens last van: niet in slaap kunnen vallen. De hele nacht liggen draaien, zorgt ervoor dat je er de volgende dag uitziet als de slechtste versie van jezelf. Maar wees niet getreurd, NSMBL helpt je graag, door een goede nachtrust te faken met deze zeven beauty-tips.

Slaaptekort

We zijn allemaal op de hoogte van het feit dat acht uur slaap de norm is om goed te kunnen functioneren in de maatschappij. Toch heb je af en toe van die nachten waarop het voelt alsof je vlak voor het slapengaan nog tien koppen koffie naar binnen hebt gewerkt. De volgende ochtend sleep je jezelf naar de badkamer om vervolgens te staren naar een reflectie die niet eens op jezelf lijkt. Fake it till you make it, met deze tips zie je er wakker uit.

1. Hydrateer je ogen met oogdruppels

De kans zit er dik in dat je na een nacht weinig slaap rode ogen hebt. De plafonddienst van vannacht heeft ervoor gezorgd dat je ogen uitgedroogd zijn. Gelukkig zien jouw ogen er weer helemaal goed uit als je hydraterende oogdruppels gebruikt. Kun je gewoon halen bij de drogist.

2. Verminder dikke oogleden met een koude lepel

Ken je dat, dat je wakker wordt en je ogen amper open krijgt? Opgezwollen oogleden zijn ook een resultaat van te weinig slaap. Dit kan kan in een minuutje opgelost worden door twee koude lepels tegen je oogleden aan te houden. Dit vermindert de zwelling, waardoor jij weer een frisse blik hebt.

3. Neem een koude douche

We begrijpen dat dit zo ongeveer het laatste is waar je aan wil denken in de vroege morgen, maar een koude douche is dé manier om er wakkerder uit te zien en je tegelijkertijd ook zo te voelen. Daarnaast is een koude douche goed voor je poriën. Als dat niet genoeg voordelen zijn die opwegen tegen de kippenvel, dan weten we het ook niet meer.

4. Gebruik een vochtinbrengende crème

Het eerste waar je naar wil grijpen na een lange nacht is een XXL-koffie, maar voordat je dat doet is het verstandig je huid ook een dosis caffeïne te geven. Het hydrateren van je huid zorgt ervoor dat je er wakkerder uitziet. Hierbij is een crème met vitamine-C het beste, maar elke hydraterende crème werkt.

5. Was je gezicht met een groene thee-handdoek

Mocht het leven je nou echt tegenzitten en je ook nog eens door je wekker heen slaapt waardoor je geen tijd hebt voor die koude douche, is er nog een andere oplossing. Zorg ervoor dat je altijd een ijsblokjesvorm gevuld met groene thee in de vriezer hebt liggen.

Wanneer je ‘s ochtends van schrik je bed uit valt, ren je naar de vriezer, pak je wat ijsklontjes en doe je die in een handdoek. Was vervolgens je gezicht met de natte handdoek en je gezicht voelt meteen beter aan door de antioxidanten en caffeïne van de groene thee.

6. Gebruik niet te veel make-up

We begrijpen dat het logisch klinkt om je vermoeide gezicht te camoufleren met lagen make-up, maar less is more, vooral wanneer het aankomt op oogschaduw. Als je dan toch wat make-up wilt gebruiken om het een en ander te verbeteren aan je look, kies dan voor tinten die in de buurt van je natuurlijke huidskleur komen. Kies daarnaast voor een lichtere kleur in het midden van je ooglid en onder je wenkbrauw. Op deze super snelle manier zie je er meteen wakker uit.

7. Gebruik een verhelderende concealer

Verhelderende concealer verbergt donkere plekken. Gebruik dit dus een beetje op de kringen onder je ogen, je T-zone en zelfs een klein beetje op je cupidoboog. Je zult zien: je gezicht ziet er mega stralend uit met deze glow. Je bent weer klaar voor de dag! Maar vergeet niet om vanavond wél op tijd naar bed te gaan, want slaaptekort beïnvloedt op nog meer manieren je dag.

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 handige tips om er uitgerust uit te zien terwijl je slaaptekort hebt
Sluiten