Josca
Josca Beauty 24 apr 2016

7 tips voor mooiere handen

Naast de standaard handcrèmes zijn hier een aantal waardevolle tips om je handen zo mooi mogelijk te houden.

1. Zorg ervoor dat je handen gehydrateerd blijven.
Heet water en zeep zijn vaak de boosdoeners van droge handen. Zorg er altijd voor dat je vocht terug in je huid brengt met crème of olie nadat deze droog is geworden door warm water of het wassen van je handen met zeep. Zet desnoods een flesje lotion naast de wasbak zodat je het niet vergeet.

2. Kies ook eens voor een doorzichtige nagellak.
Geen idee wat voor kleur je op je nagels moet doen? Kies voor een doorzichtige lak. Er bestaan ook diverse voedende nagellakjes die je nagels sterker maken en de groei stimuleren. Als je dan toch een doorzichtig lakje uitkiest, neem dan één van deze soorten.

3. Herstel je ‘gebroken’ nagellak.
Is er weer eens een hapje uit de nagellak op maar liefst één nagel? Voordat je meteen alles eraf haalt, zullen we je een trucje verklappen waarmee je dit kunt herstellen. Doe een héél klein beetje nagellakremover op een watje en veeg het over je nagel van de nagelriem naar boven in één keer. Als het goed is verspreidt het kleurtje zich over je nagel, wat betekent dat het hapje uit de nagellak niet meer bestaat en je er eventueel nog een laagje overheen kunt doen. Het reliëf en hoogteverschil tussen de nagellak en je nagel zelf is immers verdwenen.

4. Houd een bokkenpootje bij de hand.
Nee, we hebben het niet over die heerlijke koekjes, maar bokkenpootjes waarmee je je nagelriemen verzorgt. Deze gebruik je om je nagelriemen los te maken of terug te duwen, wat belangrijk is voor de gezondheid van je nagels. Je hebt ook speciale producten die ervoor zorgen dat je nagelriemen zachter worden. Vaak zijn dit bokkenpootjes in de vorm van een pen, die tevens een bepaalde olie afgeven om je huid te verzachten.

5. Scrub je handen regelmatig.
Misschien heb je wel een tube handscrub in huis of scrub je werkelijk waar nooit je handen. Toch is dit een goede manier om de huid van je handen schoon en zacht te houden. Kies voor één van deze heerlijke DIY scrubs of maak een simpele versie met honing en suiker.

6. Laat je polsen zien.
Dit is niet echt een manier van verzorgen, maar het laat je handen wel beter uitkomen. We kennen allemaal het concept waarbij je een beetje enkel laat zien door je broek op te krullen. Hetzelfde werkt ook voor je handen door je mouwen wat op te stropen of je pols een beetje te versieren. Voeg nog een mooie armband, ring of horloge toe en je handen zien er meteen vrouwelijker uit.

7. Houd je nagels kort.
Lange nagels zijn weliswaar hartstikke mooi, maar niet altijd even praktisch én er komt ontzettend veel vuil onder. Verzorg je nagels dus ook goed en geef ze zo nu en dan een knipbeurt.

Last van een droge huid? Met de volgende tips verzorg je deze goed:

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 tips voor mooiere handen
Sluiten