Josca
Josca Love & Life 5 jan 2019

7 tips voor wanneer je moeilijk in slaap komt naast je partner

De volgende problemen ben je bijna allemaal al tegengekomen in de tijd dat je samen slaapt, maar voor elk probleem bestaat een oplossing!

1. Jullie houden beiden van andere matrassen.

Hij wil liever een matras waarin hij wegzakt, maar jij hebt echt wat steun nodig. Oplossing? Het mag misschien wat kosten om wat nieuws aan te schaffen, maar er is een reden waarom er tweepersoons bedden bestaan met twee losse matrassen. Kies los van elkaar wat jullie fijn vinden en doe vervolgens een tweepersoons hoeslaken om de twee matrassen. Heb je ook wat minder last van de spleet in het midden.

2. Hij slaapt onrustig.

Oef! Daar had je bijna weer een schop tegen je scheen. Je vriend is een beetje actief in zijn slaap en dat houdt soms ook in dat je midden in de nacht een arm in je gezicht krijgt. Losse dekens kunnen helpen om ledematen in bedwang te houden en er zijn tevens speciale matrassen die je rustiger laten liggen omdat ze zich naar je lichaam vormen.

3. Hij knuffelt teveel in zijn slaap.

Oké, teveel geknuffeld worden door hem is eigenlijk niet mogelijk, maar toch: soms kan een arm om je heen in bed wat oncomfortabel liggen, jammer genoeg. In plaats van te blijven liggen en de volgende ochtend wakker te worden met nekpijn óf hem agressief aan de kant te duwen, kun je het best gewoon even meeknuffelen en daarna voorzichtig naar je eigen kant van het bed rollen. Dan heb jij je slaap weer terug.

4. Je slaapt liever in het donker en hij niet.

Op één of andere manier is hij gewend geraakt aan zijn nachtlampje van vroeger en staat het licht altijd aan als hij gaat slapen. Jij kan alleen maar slapen als het pikkedonker is. In dat geval kun je overwegen om toch een slaapmasker te kopen of anders een lampje met een laag wattage dat niet zo fel schijnt, voor je vriend.

5. Hij is een nachtbraker.

Jij moet morgen werken, dus je ligt vroeg in bed, maar je vriend heeft een heel ander slaapritme dan jij. Hij is nogal een nachtbraker en kijkt televisie op momenten dat jij graag wil slapen. Zorg er in dat geval voor dat de televisie -of als hij een gamer is, de computer- in ieder geval níet in de slaapkamer staat en laat hem weten wanneer hij teveel lawaai maakt, dan luistert hij echt wel naar je.

6. Hij snurkt.

Oordopjes zijn praktisch, maar in bed wil je die eigenlijk liever niet dragen. Als alternatief kun je een soort fort bouwen voor je hoofd, door kussens om je heen te leggen. Misschien niet zo leuk voor je vriend, maar goed: jij ligt heerlijk comfortabel in een kussenparadijs én je hebt minder last van zijn gesnurk. Als dit écht niet werkt, zal je misschien toch die oordopjes erbij moeten pakken.

7. Hij steelt steeds je deken.

Misschien ben je hier zelf ook wel schuldig aan, onbewust, maar dit kan toch zó irritant zijn, al helemaal als het vriest. De oplossing is simpel: net als bij het matras, kun je ook gewoon je eigen deken nemen. Dat is misschien niet zo romantisch, maar als het je nachtrust een boost geeft, is het de moeite waard.

Na seks slapen, of toch maar knuffelen? Dit zegt je ‘after sex behavior’ over jou:
Reageer op artikel:
7 tips voor wanneer je moeilijk in slaap komt naast je partner
Sluiten