Josca
Josca Love & Life 15 jun 2016

7 verrassende ingrediënten die kunnen helpen met afvallen

De volgende ingrediënten kun je toevoegen aan je salades, smoothie bowls of andere gerechten om onder andere je spijsvertering een handje te helpen.

1. Zuurkool.
Dat gehate gerecht toen je nog een kind was, kan verdomd goed helpen met afvallen. Kies wel voor een gefermenteerde versie van zuurkool, de meeste pakken die je in de winkel kunt kopen, bevatten ook nog azijn en die soorten zijn niet zo goed voor je. Als je voor biologische zuurkool gaat, zit je bijna altijd wel goed. Zuurkool geeft het immuunsysteem een boost, bevat veel probiotica en houdt je spijsvertering gezond.

2. Moringa.
Ooit van gehoord? Moringa oleifera, ook wel ‘wonderboom’, staat bekend om de hoge voedingswaarde van de bladeren en vruchten hiervan en het feit dat deze als medicijn kunnen dienen. De bladeren worden vaak gemixt in smoothies en bevatten veel vitamine C, ijzer, calcium en proteïnen. Ook gewoon te koop in de vorm van poeders, thee en capsules.

3. Veldzuring.
De wat? Veldzuring, ook wel zurkel, wordt gemeden door dieren, maar kan prima gegeten worden door mensen. De blaadjes van deze plant worden onder andere gebruikt in soepen, salades en sauzen. Met zijn hoge gehaltes aan vezels, proteïnen en calcium, is zurkel een perfecte toevoeging aan je dieet als je wil afvallen. Het vermindert krampen en stress, maar zorgt wél voor energie.

4. Kurkuma.
Daar is ons oranjegele goedje weer! Kurkuma is multifunctioneel inzetbaar als kruid in gerechten en zelfs als product om je tanden witter te maken. Hiernaast stimuleert het de spijsvertering en het kan je lichaam kalmeren, waarbij het bijvoorbeeld ook helpt tegen spierpijn na een intense work-out. Er zijn zelfs onderzoeken uitgevoerd die bewijzen dat het de productie van vet tegengaat. Gewoon in de supermarkt te koop!

5. Appelciderazijn.
Appelciderazijn kan niet alleen een heerlijke saladedressing zijn, maar ook nog eens helpen tegen jeukende muggenbulten. Hiernaast krijg je er energie van en kan het óók nog eens helpen met afvallen. Appelciderazijn zorgt ervoor dat het langer duurt voordat je maag leeg is, op die manier zit je dus langer vol. Om het goed te laten werken, zou je een mengsel van appelciderazijn en water kunnen drinken alvorens je maaltijd.

6. Bijenpollen.
Heb je dit al eerder langs zien komen als topping voor bijvoorbeeld smoothiebowls? Zo nee, is het misschien een goed idee om het eens te proberen. Er zitten enorm veel vitamines en mineralen in en helpt de spijsvertering een handje. Het helpt ook als je wil afvallen, omdat het de honger stilt en je metabolisme verbetert.

7. Kefir.
Deze romige substantie zit vol met vitamine B en is een bron aan proteïnen en probiotica, waardoor je spijsvertering gezonder raakt én gewichtsverlies gestimuleerd wordt.

Dit zijn de 8 grootste fouten die we maken bij het afvallen:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 verrassende ingrediënten die kunnen helpen met afvallen
Sluiten