Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 9 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

De 70’s fringe is terug en je wilt hem vandaag nog laten knippen

Als er iets is dat we aankomende zomer veel gaan zien, dan zijn het kapsels met een pony. Of het nu een curtain bang of French fringe is: als het maar een pony is. Een pony die we veel gaan zien dit jaar is de 70s fringe.

De volumineuze pony wil je vandaag nog laten knippen.

De 70s fringe is terug en is dé haartrend van dit moment

Volumineus, dik en een tikje dramatisch: we hebben het natuurlijk over de welbekende 70s fringe. Niet alleen is de pony makkelijk te verzorgen (deels omdat ‘ie zo makkelijk valt), ook staat de pony bij bijna elke gezichtsvorm. Wat de pony ook razend populair maakt is dat hij op verschillende manieren te dragen is – zowel als een soepelvallende 70s curtain bang als een reguliere pony, zoals Margot Robbie heeft.

De pony heeft relatief weinig verzorging nodig, wat natuurlijk top is. Het enige wat je hoeft te doen is je 70s fringe in model föhnen en verzorgen met een fijn haarproduct, zoals een haarspray of serum. Gebruik ten alle tijden een fijne ronde borstel om dat echte 70’s effect te creëeren (slide de Instagram-post voor een tutorial).

Deze celebrities geven ons de dosis inspiratie voor een pony die we nodig hebben

Dit zijn de mooiste kapsels met een 70s fringe

Kortom: de 70s fringe gaan we veel zien deze zomer. Om je nog dat laatste zetje te geven hebben we een aantal pony’s op een rij gezet. Welke is jouw favoriet?

1. Net over de wenkbrauwen

Vaak kan een wat langere pony je look nét afmaken. Door je fringe net over je wenkbrauwen te laten vallen, creëer je een speels effect. Door ze een beetje naar buiten te stylen creëer je echt dat 70’s effect.

2. Overdreven naar buiten

Dat je een 70s fringe lekker overdreven mag stylen, moge duidelijk zijn. De mooiste looks uit de jaren 70 met de pony zijn tenslotte vaak lekker dramatisch en overdreven geföhnd. Door je pony mooi naar buiten te föhnen met een ronde borstel en föhn creëer je that 70’s vibe.

3. Met haaraccessoires

Het leuke aan deze jaren 70 pony is dat het overal mee te combineren valt. Zo is het leuk te stylen met een sjaaltje, maar ook met wat speldjes of een haarband.

4. Volumineuze lokken

Wanneer je echt dat jaren 70 effect na wilt bootsen, is het wel zo leuk je lokken zo volumineus mogelijk te föhnen. Creëer net als @matildadjerf een volumineuze coupe door voor het föhnen een (seasalt) haarspray in je haar te spuiten.

5. Korte 70s fringe

Dat kapsels veranderen door de jaren heen, is geen geheim. Er wordt vaak een moderne en soms zelfs unieke twist aan gegeven, zoals bij deze croppend pony.

6. Volle pony

Waar de 70’s zo om bekend staat zijn natuurlijk de volumineuze en volle coupes. Ook deze zijn weer terug van weggeweest – vooral voor vrouwen met wat dikker haar is dit het perfecte kapsel.

7. Messy

Geef je 70s fringe een unieke twist door het wat door de war te brengen met een fijne haarspray of wax. Hiermee creëer je een messy look, wat ontzettend populair is op dit moment.

Met deze TikTok-hack knip je binnen één minuut een shaggy mullet

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.