Josca
Josca Fashion 17 apr 2016

8 awesome manieren om wijde broeken te dragen

Hoe combineer je een wijde broek en welke soorten kun je eigenlijk kopen? Bij dezen een aantal tips!

1. Ga voor een nette look.
Er is niks mis met een mooie blazer. Wijde broeken kunnen ontzettend chique ogen en de manier om dit naar voren te laten komen, is door het modern te houden, waarbij je niet al teveel accessoires toevoegt.

2. Kies voor een lange top.
We moeten toegeven dat deze look niet voor iedereen weggelegd zal zijn. Als je heupen behoorlijk curvy zijn, kan je hierdoor al snel stukken breder lijken dan je eigenlijk bent – iets waar niet iedereen op zich te wachten. Het is echter wel een ideale manier om een luchtige, frisse outfit te dragen: ideaal voor tropische klimaten!

3. Wees niet bang voor prints.
Wijde broeken met prints zijn geweldig, maar misschien wel ietwat lastig te combineren. De sleutel is om de rest van je outfit rustig te houden. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk voor een broek met print gaan terwijl je alleen een wit of zwart shirtje draagt.

4. Combineer je broek met een wijde (crop) top.
Ga voor een iets kortere top, shirt of trui dan normaal en je creëert een prachtig sterk silhouet!

5. Draag een wijde broek als alternatief voor een rok of jurk.
Wijde broeken kun je natuurlijk ook soms met een extraatje kopen: namelijk als jumpsuit. Jumpsuits zijn heerlijk comfortabel en je hoeft je ook nog eens geen zorgen te maken dat een rokje opeens opwaait. Houd er wel rekening mee dat je even bezig bent op de wc.

6. Stop je shirt in je broek.
Op deze manier kun je zelfs een zandloperfiguur faken als je het niet van nature hebt. Je kunt je top, shirt of blouse helemaal strak tussen je broek wurmen, maar ook juist het onderste gedeelte een beetje losjes houden en over de rand heen laten vallen.

7. Kies voor één kleur.
Is je wijde broek bijvoorbeeld wit? Combineer dit met een top in eenzelfde kleur wit! Het is niet alleen simpel en makkelijk om zo een outfit samen te stellen, maar ook nog eens een manier om langer te lijken.

8. Varieer met de lengte van broeken.
Niet alleen de lange broeken die de grond bijna raken zijn comfy. De trend van culottes bestaat niet voor niets al een tijdje. Kies ook eens voor een wijde broek die nét niet tot je enkels komt, of misschien nog wel hoger. Speel met vorm!

Meer kledingtips? Dit zijn 10 eenvoudige manieren om slanker te lijken:

Reageer op artikel:
8 awesome manieren om wijde broeken te dragen
Sluiten