Bente De Bruin
Bente De Bruin Beauty 9 feb 2015

8 beauty hacks waarvoor je babypoeder kunt gebruiken

Voor een snel gezichtsmasker
Van babypoeder kun je een gezichtsmasker maken dat acne tegen gaat. Mix daarvoor wat poeder met een paar druppels water om een pasta te maken. Laat dit een paar minuten op je gezicht zitten en spoel dit dan af met lauwwarm water. Een heerlijk gladde huid is het resultaat!

Je even snel opfrissen
Je bent al de hele dag op pad en merkt dat je je niet meer helemaal fris voelt, met name onder je oksels. Bij gebrek aan deodorant kun je je oksels even opfrissen met wat babypoeder. Sneak even de wc in en dep wat poeder op je oksels. Pas wel op met vlekken op je (donkere) kleding!

Een glimmend gezicht weer matteren
Je kent het vast wel: ‘s ochtends loop je de deur uit met perfecte make-up, maar ‘s middags glimt heel je gezicht. Doe een beetje babypoeder op een fluffy kwast en matteer daar je gezicht mee. Pas daarbij op voor witte vlekken, dus verspreid het poeder goed voor het beste effect. Weg is jouw shiny gezicht!

Je wimpers of wenkbrauwen een boost geven
Wil jij je wimpers echt laten opvallen, bijvoorbeeld voor een feestje? Dep dan voorzichtig wat babypoeder op je wimpers tussen de laagjes mascara door. Het poeder geeft je wimpers extra textuur, waardoor ze voller en dikker lijken. Hetzelfde kun je doen voor je wenkbrauwen. Borstel hier een beetje babypoeder doorheen voordat je wenkbrauwpoeder, potlood of gel aanbrengt.

Zorgen dat je oogschaduw langer blijft zitten
Oogschaduw primers kunnen best duur zijn. Net zo gemakkelijk werkt babypoeder. Breng een miniem laagje aan voordat je oogschaduw aanbrengt en het zal ook langer en beter blijven zitten. Dit komt omdat babypoeder de vettigheid van je oogleden opneemt.

Glanzende lippenstift mat maken
Matte lippenstift is hot! Heb jij perfecte kleurtjes, maar zijn deze glanzend? Breng de lippenstift aan en leg er een tissue over heen. Breng dan met een kwast wat babypoeder over je lippen aan om de kleur mat te maken. Daarnaast zorgt dit trucje er ook nog eens voor dat de kleur langer blijft zitten.

Vettige haren opfrissen
Geen droogshampoo in de buurt? Babypoeder doet hetzelfde voor je haar. Sprenkel wat poeder over je vettige haaraanzet en masseer dit goed in. Weg zijn je vette haren! Dit werkt wel het beste bij licht haar, aangezien babypoeder op donker haar een witte waas achter laat.

Irritatie na het scheren verminderen
Babypoeder is heel zacht voor de huid en kan daardoor ook goed gebruikt worden na het scheren, als de huid een beetje geïrriteerd is. Heb je rode, kriebelende huid na het scheren? Breng wat babypoeder op je huid aan en voel hoe het spul je huid gelijk zal verkoelen en kalmeren.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 beauty hacks waarvoor je babypoeder kunt gebruiken
Sluiten