Sharon
Sharon Love & Life 12 dec 2017

8 beschamende dingen die je doet sinds je op jezelf woont

1. Bezittingen krijgen ineens meerdere functies // Met een lepel kun je prima (of misschien nog wel beter) je broodje smeren, je schaar dient zo af en toe ook als mes en je bewaarbakjes zijn perfect voor de momenten dat je geen schone borden meer hebt. Scheelt geld, ruimte én een afwasbeurt.

2. Je aast altijd op leftovers // Misschien niet heel netjes, maar als er iets overblijft in een restaurant probeer je het altijd mee te nemen. Ben je weer een keertje bij je ouders? Dan ben je voor vertrek te vinden in de voorraadkast: wie weet wat voor een pareltjes je daar nog kunt vinden! Oh, en mocht je teveel koken dan gaat dat natuurlijk meteen in de vriezer. Scheelt weer boodschappen.

3. Niet alles hoeft meer nieuw te zijn // Sinds je op jezelf woont heb je het fenomeen tweedehands helemaal ontdekt. Waar je eerst misselijk werd bij de gedachten van kruimels in een tweedehands broodrooster is het nu je koopje van de maand. Hetzelfde geldt voor meubelstukken die je zelfs op straat kunt vinden.

4. Je realiseert je hoe goed je het had // Het lijkt een droom om op jezelf te wonen, maar eenmaal in je uppie kom je er wel achter hoe goed je het thuis had. Er is nu niemand die voor je kookt, nieuwe shampoo koopt wanneer deze op is of belt naar de internetprovider wanneer de WiFi er weer eens uit ligt.

5. Je vindt een beetje viezigheid helemaal niet zo erg meer // Nu jij alle verantwoordelijkheden hebt, is het heel makkelijk om alle klusjes voor ‘later’ te bewaren. Stofzuigen kan wel een ander keertje.

6. Noodzakelijkheden zijn ineens niet meer noodzakelijk met je nieuwe budget // Moet je echt bananen kopen? Is het echt nodig om een paar euro uit te geven aan wattenschijfjes? Heb je echt tandpasta nodig? Het lijkt ineens allemaal een stuk duurder nu je het zelf moet betalen.

7. Je gebruikt nooit het karretje bij de supermarkt // Als jij naar de supermarkt gaat, gebruik je alleen het mandje. Zo is de verleiding niet te groot om een hele kar vol te gooien met dingen die je niet nodig hebt.

8. Je probeert overal zo lang mogelijk mee te doen // Je doet minimaal zo’n vijftien keer met een boterhamzakje (want het is de laatste) en je gooit nooit eten weg als je nog enigszins kunt zien wat het moet voorstellen.

Overweeg je een roomie? Dit zijn 6 redenen waarom het een goed idee is!

Reageer op artikel:
8 beschamende dingen die je doet sinds je op jezelf woont
Sluiten