8x binge-waardige Netflix series om je weekend mee door te komen

In het weekend willen we het liefst de hele dag bankhangen en Netflix kijken. Gelukkig heeft Netflix een hele hoop voor ons in de aanbieding op het gebied van binge-waardige series. Zo komen we het weekend prima door, dus pak die snacks er maar vast bij.

Dit jaar wordt er weer een hele stapel binge-waardige series door Netflix gelanceerd. Wij lichten een paar series voor je uit zodat je voorlopig nog wel even vooruit kan.

Binge-waardige series op Netflix

Allerlei soorten series zijn het bingewatchen waard, van horror tot comedy en van waargebeurd tot fictie. Waar je ook graag naar kijkt, Netflix vult de collectie flink aan met heel veel goede en binge-waardige series. Sommige afleveringen duren een uur en andere duren juist maar twintig minuten, je kan zelf kiezen wat in jouw schema past.

1. AJ and The Queen (seizoen 1)

De serie AJ and The Queen gaat over de succesvolle drag queen Ruby Red (RuPaul). Ruby heeft zelf een klein fortuin bij elkaar gespaard, maar dit fortuin is van haar gestolen. Oeps. Deze criminele daad zorgt ervoor dat Ruby weer gaat optreden als drag queen. Hier komt Ruby AJ tegen, een tien jaar oud kind dat hulp nodig heeft. Tussen de optredens door leren AJ en Ruby elkaar wat de échte betekenis van een familie is.

2. The Circle

In dit programma op Netflix vertellen verschillende mensen basically hun gedachtes aan een scherm. Uiteindelijk valt er een prijs van honderdduizend dollar te winnen. Deze serie is een sociaal experiment waarin de deelnemers niet met elkaar praten in real life, maar via een scherm. Hoe beïnvloedt social media ons? Maak je klaar voor verrassende twists, drama en geluk. Ben jij er klaar voor?

3. Cheer

Even een kleine reminder dat cheerleaden ook gewoon een sport is. Netflix kijkt verder dan alleen American Football en focust zich in deze serie op cheerleading. In de serie Cheer volgen we de cheerleader groep van Navarro College in Texas. Bereid je voor op een backflip, mensen die door de lucht vliegen en handstanden waar je u tegen zegt.

4. Giri/Haji

In deze serie wordt een geliefde Britse thriller naar buiten gebracht. Kenzo Mori is de held van Giri/Haji, wat plicht en schaamte betekent in het Japans. De detective uit Tokio krijgt een opdracht om naar London te gaan. Hij komt er namelijk achter dat zijn broer Yuto, die vermoedelijk dood was, toch in leven is. Hij wordt er van verdacht dat hij een krachtig lid van Yakuza (een Japanse criminele organisatie) heeft vermoord. Dat belooft super spannend te worden, dus zeker het bingen waard.

5. Medical Police

Dit verhaal is super origineel, want twee werelden vermengen zich met elkaar. Er gaat een heel besmettelijk virus de hele wereld over en dit gebeurt niet zonder reden. Doktoren Lola Spratt en Owen Maestro die bij Children’s Hospital werken proberen het virus tot de bodem uit te zoeken. Het is op sommige momenten niet alleen super spannend, maar ook heel geestig. Een gele goede mix voor een goede, binge-waardige serie dus.

6. Zumbo’s Just Dessert

We houden allemaal wel van bak- en kookkunsten en dat is precies waar dit programma om draait. In Zumbo’s Just Dessert nemen verschillende deelnemers het tegen elkaar op om de beste desserts te maken. En ze worden door niemand minder dan Adriano Zumbo, een Australische chefkok, beoordeeld.

De serie bestaat uit twee delen: in het eerste deel bakken de kandidaten aan de hand van een thema (zonder recept). In het tweede deel bakken de twee met de laagste punten uit de eerste ronde allebei een meesterwerk van Antiono na. Degene met de minste punten wordt uiteindelijk naar huis gestuurd. Warning: je krijgt cravings tijdens het kijken naar deze show.

7. Until Dawn

Comedy kan er altijd wel in volgens ons en daarom is deze serie een hele goede optie. Deze serie is een Franse comedy die gaat over drie Franse komieken (lol). Zij zitten vermoedelijk vast in een spookhuis waar allemaal rare dingen gebeuren. Sommige verschrikkingen zijn echt, wat het super spannend maakt. De hamvraag is: wie overleeft het tot de volgende ochtend? Als je van een beetje spanning en sensatie houdt is dit zeker een aanrader.

8. Jamtara

Door deze serie wordt je nog meer paranoïde voor internetfraude en oplichterij, het is namelijk gebaseerd op echte gebeurtenissen. De serie gaat over een groep Indische jongens uit Jamtara die de creditcardgegevens van rijke mensen proberen te hacken. Whut. Als de groep jongens steeds rijker en rijker wordt, dreigt de situatie uit de hand te lopen. Als je dus nog een nieuwe crime thriller nodig had, is dit een aanrader.

Refinery29

Reageer op artikel:
8x binge-waardige Netflix series om je weekend mee door te komen
Sluiten