Josca
Josca Beauty 28 mrt 2016

7 cosmeticaproducten die je kunt vervangen door kokosolie

De volgende producten kun je vervangen door enkel een pot kokosolie te kopen.

1. Lippenbalsem.
Kokosolie is een natuurlijke bron van vitamine E, wat er voor zorgt dat het huidherstel gestimuleerd wordt. Insmeren dus, die lippen!

2. Highlighter.
Door een klein beetje kokosolie aan te brengen op de gebieden die je wil highlighten, zorg je voor een natuurlijke glans op je gezicht. Een klein likje kokosolie kan al wonderen doen.

3. Make-up remover.
Kokosolie is een zachte en natuurlijke manier om je makeup tot het laatste restje te verwijderen. Doop een watje in wat verzachte kokosolie en verwijder gewoon je make-up zoals je dat normaal zou doen.

4. Anti-pluis middel.
Met kokosolie is het mogelijk om pluis uit je haar te krijgen en het glad te kammen. Je moet wel goed oppassen dat je er niet teveel van in je haar smeert, anders wordt het vet.

5. Schoonmaakmiddel voor je make-up kwasten.
Neem een klein bakje en vul deze voor 2/3 met een antibacteriële zeep naar keuze. De overige 1/3 van het bakje vul je met kokosolie. Een super handige en makkelijke manier om je make-up kwasten schoon te krijgen! Wel even afspoelen en zachtjes afdrogen.

6. Scheerschuim.
Misschien gebruik je wel geen scheerschuim tijdens het scheren, maar kokosolie hydrateert de huid en maakt deze gladder. Als je overweegt je benen te scheren met kokosolie, kun je twee eetlepels kokosolie uitsmeren over elk been, waarna je merkt dat het scheren super soepel verloopt.

7. Haarmasker/conditioner.
Als je kokosolie in je haar wrijft, gebeurt er in principe hetzelfde als bij je huid: het heeft namelijk een hydraterende werking. Breng een klein beetje gesmolten kokosolie in je natte haar aan na het douchen en ga gewoon verder met wat je normaal doet. Het is niet nodig om je haar uit te spoelen.

Met deze DIY kun je je eigen bodyscrub maken met citroen en kokosolie:

Reageer op artikel:
7 cosmeticaproducten die je kunt vervangen door kokosolie
Sluiten