Suze van As
Suze van As Love & Life 12 jul 2019

8 dagelijkse struggles van mensen met baby-faces

Van jonge jongetjes die denken dat ze een kans bij je maken, of de denigrerende toon waarop mensen tegen je praten. Een baby face is niet iets wat alleen maar ‘leuk voor later’ is.

Als je een baby face hebt, weet je waar we het over hebben. Vaak knijpen senioren in je wangen en zeggen liefkozend: “ja, maar later ga je er heel blij mee zijn”, maar daar heb je in het heden eigenlijk helemaal niks aan. Vooral als je al tegen de 30 loopt en nog steeds 17 wordt geschat zul je deze 8 irritatiepunten zeker herkennen. Ben je het eens met deze struggles of ken je nog meer?

1. O-ve-ral moet jij legitimatie laten zien.

Als je een flesje wijn gaat halen moet je altijd je legitimatie laten zien. Officieel moeten ze naar je identiteitsbewijs vragen als je jonger bent dan 25, maar als je daarna nog steeds je pasje moet laten zien wordt het wel eens vervelend. Ook moet je als een rebelse tiener weer buiten de supermarkt staan wachten tot je vrienden naar buiten komen met de alcohol als je je ID een keer bent vergeten.

2. Jongetjes die nog op de middelbare school zitten proberen je te versieren

Als je een twintiger bent, wil je eigenlijk niet dat jongere jongens van 16 denken dat je even oud bent. Helaas zijn het alleen de jongere jongens die met je flirten, omdat de hotties van je leeftijd denken dat je te jong voor ze bent.

3. Je wordt niet serieus genomen

Je kinderlijke koppie kan ervoor zorgen dat mensen gaan twijfelen of je wel capabel genoeg bent om belangrijke keuzes te maken. Dit is vooral vervelend op de werkvloer of als je bijvoorbeeld een huis wil kopen. In sommige extreme gevallen zorgt je rimpelvrije gezicht ervoor dat je promoties misloopt, terwijl je perfect werk levert. Dit is natuurlijk belachelijk. Het feit dat je geen gemiddeld gezicht hebt van iemand van je leeftijd, betekent niet dat je geen levenservaring hebt.

4. Je bent altijd schattig, maar nooit sexy

Als je een jeugdig gezicht hebt, moet je eraan wennen dat jongens je eerder schattig dan sexy zullen vinden. Je bent potjandorie geen baby, maar een volwassen vrouw, en volwassen vrouwen zijn fierce, goddelijk en ontzettend sexy. In plaats daarvan zien mensen jou eerder als lief popje of engeltje. Op dit soort momenten moet je onthouden dat je over 10 jaar heel blij bent met je baby face, en dan zijn anderen er weer jaloers op.

5. Mensen leggen je dingen uit alsof je 10 bent

Je lijkt dan misschien nog wel jong, maar dit betekent niet dat mensen je mogen denigreren. Vaak gaat dit hand in hand met ouderen, die denken dat je gisteren nog buiten op straat aan het skeeleren was. Helaas gebeurt dit nog veel te vaak, en moet je keer op keer uitleggen dat je toch echt al volwassen bent. Wees zelfverzekerd en vertel deze mensen die je kleineren waar het op staat, want het is niet oké.

6. Maar toegegeven, zonder makeup lijk je ook op een tiener

Vooral als je ‘s ochtends in je pyjama in de spiegel kijkt zie je bijna geen verschil met 15 jaar geleden. Makeup is natuurlijk niet dé manier waarop je ervoor kunt zorgen dat je looks matchen met je leeftijd. Soms zorgt te veel makeup er juist weer voor dat je te hard probeert om ouder te lijken, waardoor mensen er van uit gaan dat je een tiener bent. Het vinden van de gulden middenweg lijkt bijna onmogelijk als het aankomt op makeup.

7. Mensen denken altijd dat je de stagiaire bent op je werk

Stel, je hebt een nieuwe leidinggevende functie veroverd bij een nieuw bedrijf, maar zodra je je daar voorstelt vragen mensen je: “Hee, ben jij de nieuwe stagiaire? Wat leuk!”. Hierna word je rood en probeer je er nog een grapje van te maken “Nee hoor haha, ik ben de nieuwe teamleider, komt door mijn baby face hè? hahaha…”. Een heel erg leuk begin van je nieuwe carrière is het niet.

8. Kapsels zoals een edgy pixie-cut kun je wel vergeten.

Tenzij het je doel is om op Justin Bieber anno 2008 te lijken, ga er dan vooral voor. Het is nou eenmaal lastig om een kapsel te vinden die bij je leeftijd past, vooral als je een baby face hebt en heel snel jonger lijkt door kekke kapsels.

Elite Daily

Reageer op artikel:
8 dagelijkse struggles van mensen met baby-faces
Sluiten