Suze van As
Suze van As Food 7 feb 2019

8 magnetron-hacks die we eerder hadden willen weten

Waarom denken we bij magnetronvoedsel vaak alleen maar aan kant-en-klare schoteltjes en popcorn? Het wonderlijke apparaat kan nog veel meer – eerder leerden we al dat groenten garen in je magnetron gezonder kan zijn dan ze te koken.

Magnetron-hacks

Met de huidige druk-druk-druk-cultuur willen we het avondeten nog wel eens wegwuiven als we in de knel komen met tijd. Maar als je een magnetron hebt, hoeft het echt niet lang te duren voordat je een goed maal op tafel hebt. Met deze 8 magnetron-hacks wordt ieders leven weer een beetje makkelijker. You’re welcome.

1. Gekookte maiskolven

Leg een ongepelde maiskolf in de magnetron en binnen drie minuten is je maiskolf gaar. Zo makkelijk en zo lekker.

2. Eieren koken

Vooral als je een kleine keuken hebt, is het vervelend als je veel pannen moet opzetten. Het koken van je eieren kan veel makkelijker! Maak bijvoorbeeld een omelet door twee eieren en een scheut melk te mixen in een glas, en zet deze 2 minuten op hoge stand in je magnetron. Ook gepocheerde eieren en scrambled eggs zijn een eitje.

3. Gepofte (zoete) aardappel

Als Hollanders moeten we eer aan doen aan ons imago van ‘aardappeleters’ en dat is zo in een paar minuten gepiept. Prik met een vork gaatjes in je (zoete) aardappel en zet hem 5 tot 7 minuten op hoge stand in de magnetron. Klaar.

4. Cakejes uit een beker

Een volledige cake bakken is geweldig als je er de tijd voor hebt, maar soms heb je genoeg aan een klein (oké, misschien niet zo heel klein) stukje en heb je tijd tekort. Gooi alle ingrediënten in een grote beker en na 2 minuutjes in de magnetron heb je een lekkere snack.

5. Citrusvruchten sappiger maken

Het teleurstellende moment waarop een ogenschijnlijk sappige sinaasappel nog geen half glaasje kan vullen, is bij dezen verleden tijd. Met 15 tot 25 magnetron-seconden heb je zo een supersappige citrus.

6. Gestoomde groenten

Doe de groenten in een stenen schaal, dek deze af met een andere schaal of bord en zet alles 3 à 4 minuten op volle stand in de magnetron. Geen lange wachttijd, weinig afbreuk van de vitaminen en ook nog eens bijna geen afwas voor je vers gestoomde groenten.

7. Gekookte rijst

Vooral op elektrische kookplaatjes kan het koken van rijst een hele struggle zijn. Maar de dagen zijn voorbij dat je hele wokschotel verspest is door de ongare rijstkorrels. Spoel de rijst goed uit in een schaal, en vul de schaal met water tot er een laag van ongeveer 2 centimeter water bovenuit komt. 25 minuten in de magnetron laten staan en je rijst is klaar.

8. Schoonmaken met limoen en water

Al dit kokkerellen kan voor wat rommel zorgen. Het schoonmaken van de magnetron is gelukkig helemaal niet lastig. Zet een schaal met water en twee halve citroenen 5 minuten in de magnetron. Dep daarna een doekje in het warme citroenwater en neem daarmee de magnetron af. Klaar is Kees.

refinery29

Reageer op artikel:
8 magnetron-hacks die we eerder hadden willen weten
Sluiten