8 manieren om snel kleding te strijken zonder strijkbout

Fashion

8 manieren om snel kleding te strijken zonder strijkbout

Stel, je moet snel de deur uit, maar ziet dat er gigantische kreukels in je kleding zitten. Een strijkbout heb je niet bij de hand, maar je kunt zo ook niet op je afspraak verschijnen. Relax, want er zijn genoeg manieren om jouw kleding weer glad en strak te krijgen. Hieronder staan er 8 op een rijtje!

1. Met een stijltang
Hier heb je vast al eens aan gedacht. Met een stijltang haal je vliegensvlug kreukels uit je kleding. Dit werkt niet voor enorm grote oppervlakken, maar mouwen of kraagjes heb je zo weer glad. Zet de warmte uiteraard wel laag.

2. Met een föhn
De hitte van de föhn werkt heel goed om kreukels uit je kleding te krijgen. Houd de föhn wel minimaal op 5-10 centimeter afstand van je kleding. Wanneer je kleding een beetje vochtig is, werkt dit nog beter.

3. In de badkamer terwijl je doucht
De stoom van de douche zorgt er ook voor dat je kreukels (gedeeltelijk) verdwijnen.

4. In de droger, met ijsblokjes
Het klinkt misschien een beetje raar, maar het werkt echt. Gooi je gekreukte shirt met een paar ijsblokjes in de droger. Slechts een paar minuutjes op de warmste stand. Het ijs zal smelten en daardoor komt er stoom vrij. Dit zorgt ervoor dat alle kreukels verdwijnen.

5. Met een anti-kreuk spray
Ook dit is een goede tip! Anti-kreuk spray is misschien wel de snelste manier om jouw kleding glad te krijgen. Koop de spray bij huishoudzaken, in sommige supermarkten of online.

6. Met de stoom van je kopje thee
Plaatselijk kreukels laten verdwijnen kan ook, heel simpel, met de stoom van jouw kop thee. Houd het kledingstuk er strakgetrokken boven en laat de stoom even intrekken.

7. Met de waterkoker
Ook met de stoom van je waterkoker kun je plaatselijke kreukels late verdwijnen. Let wel goed op dat je je handen niet verbrandt.

8. Door je kleding op te rollen als een burrito
Voorkomen is beter dan genezen! Vouw daarom je kleding niet meer op, maar rol het op als een burrito, bijvoorbeeld wanneer je je koffer inpakt om op vakantie te gaan.